Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Sommeren 2019 bliver ikke en gentagelse af tørken i 2018

Af MAN - 15. maj. 2019 KL. 13:38

DMI kommer med deres prognose for juni, juli og august. Sommeren kommer til at byde på sol, varme og regn.

I lyset af den historisk tørre sommer Danmark havde i 2018, er der mange der venter med spænding på at høre et første bud på sommervejret. Når man kigger tre måneder frem, skal der selvfølgelig tages nogle forbehold for usikkerheder, men det tegner til sommer med lidt mere afveksling i vejret end 2018, men alligevel en sommer som snildt kan kaste strandvejr og måske en hedebølge af sig, skriver DMI i deres prognose.

Ifølge langtidsmeteorolog, Martin Lindberg, ser sommeren 2019 ud til at byde på mere vekslende vejr end sommeren 2018, og dermed er der udsigt til mere regn til marker og haver i år end der var sidste år.

- Men vi er heller ikke ude i en gentagelse af 2017, som de fleste husker som værende våd, blæsende og kold, siger han.

Både juni, juli og august ser ud til at kunne byde på solrigt sommervejr med mulighed for stranddage ? indimellem afbrudt af regn og torden.

Hedebølge i juli

Særligt juli forventes at kunne byde på nogle varme dage, måske endda hedebølger, idet den varme luft fra Centraleuropa forventes at strømme op over landet i perioder.

Ifølge Martin Lindberg, kaster det som regel også nogle kraftige tordenbyger af sig, og dermed vil der være store regionale forskelle i nedbørsmængden.

- Trods regionale variationer i hvor meget regn vi får, ser det ud til, at vi i gennemsnit for hele landet ender tæt på det normale hvad angår nedbør for en dansk sommer, siger Martin Lindberg.

Trods et relativt tørt forår, og udsigt til en sommer, som præges af højtryk i nærhed af Danmark, ser det altså ikke ud til at sidste års tørke-rekord er truet, viser DMIs prognose.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame