Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Solrig og tør april

Af Marianne Nørmark - 1. maj. 2019 KL. 14:50

April har givet 273,7 soltimer og kun 14,5 milimeter nedbør. Meteorologerne varsler endnu en solrig og tør sommer i vente.

Sommeren ser ud til at komme solrigt og tørt fra start, viser DMIs prognoser.

Sæsonprognosen er netop udkommet og dækker vejrtendensen for maj, juni og juli. Meget tyder på, at vejret, i gennemsnit, bliver til den tørre og solrige side for alle tre måneder.

Ifølge DMI er der ikke nødvendigvis udsigt til en gentagelse af 2018s vedvarende tørke og uendelig mange sommerdage, men meget tyder på, at sommeren kommer solrigt og relativt tørt fra start, skriver DMI på sin hjemmeside.

I år har Danmark fået 14,5 milimeter regn i april, hvor landet til sammenligning fik 54 milimeter regn i 2018. Antallet af soltimer i år slår også april sidste år. I år gav april 273,7 soltimer, mens april i 2018 bød på 186,6 timer med sol. Altså 87 flere soltimer i år.

Klima-normalen, som er gennemsnittet over de sidste 30 år, viser et gennemsnit på 41 milimeter nedbør og 162 soltimer.

rich-media-1
Klimaindeks for april 2019. Kilde: DMI.

Højtryk i maj

Dykker man lidt ned i de enkelte måneder, så starter maj noget ustadigt og køligt. Men vi skal ikke ret langt ind i maj, før et højtryk dukker op. Højtryk skærmer af for lavtryk og fronter med skyer og regn, og giver dermed plads til solrigt vejr over Danmark.

Langtidsprognoserne er altid forbundet med en vis usikkerhed. På nuværende tidspunkt tyder alt dog på at sommeren bliver mere solrig, lidt tørrere og varmere end normalt. Selv om sommeren ser tørrere ud end normalt, kan byger dog give store regionale forskelle i mængden af nedbør, og derfor kan hverken tørke eller skybrud udelukkes.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame