Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Russiske FOB-priser holder hånden under hveden

Af MAN - 7. nov. 2018 KL. 10:30

Resultatet af det amerikanske valgt har indtil videre ikke nogen effekt på afgrødemarket.

Valgstederne i USA lukkede kl. 06 her til morgen og indledningsvis har valget ikke afgivet nogen effekter til afgrødemarkedet, hvor prisudsvingene ikke afviger fra så mange andre dage. Råolien fortsætter derimod med at sive og test af støtteniveauet i 71 USD/tønden nærmer sig med hastige skridt, skriver Jyske Markets. Amerikanerne har genindført sanktioner mod Iran der rammer landets olieeksport, men har i samme ombæring givet dispensationer til en række storimportører af iransk olie. Det betyder at den fulde effekt af sanktionerne ikke rammer den iranske eksport helt så hårdt som først frygtet.

Hvede

I hvedemarkedet fortsætter det snævre handelsspænd, hvilket både gør sig gældende for Matif hveden der holder sig lige over 200 EUR/ton, og Chicagohveden der kæmper med at holde sig over 5 USD/bushel. På den positive side tæller at de russiske FOB-priser forbliver stabile, i takt med at der er meldinger om, at det bliver stadig bliver sværere at source russisk højkvalitetshvede. Fra januar og frem forbliver de amerikanske og europæiske varer konkurrencedygtige.

Soya

Også sojabønnerne handler i et snævert handelsinterval, med flere store begivenheder ventende forude, herunder torsdagens WASDE-rapport, slutresultatet for de amerikanske udbytter, samt ikke mindst mødet mellem Trump og Xi Jinping senere på måneden. Negativt for de amerikanske sojaskrå tæller en historie fra Reuters om, at Kina for første gang overvejer at åbne op for sojaskråimport fra Argentina. De argentinske oliemøller kører for øjeblikket kun på omkring halvdelen af deres kapacitet, da de står svækket i konkurrencen med amerikansk sojaskrå, som har adgang til væsentligt billigere sojabønner. En aftale mellem Kina og Argentina ventes at blive offentliggjort til G20 topmødet senere på måneden, som afholdes i den argentinske hovedstad Buenos Aires. Rygtet falder i god tråd med en udmelding fra ADM, som forventer at Kina vil finde nye veje for at undgå import af amerikansk soja, hvilket en tidlig brasiliansk høst også kan være med til at realisere, skriver Jyske Markets.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame