Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Optimer markarbejdet og spar tid i driften

Af MAN - 22. okt. 2018 KL. 09:16

Datalogisk præsenterer Næsgaard Optimizer-modulet på Agromek

Modulet Optimizer er første del af et helt ny driftsledelsesværktøj, som giver mulighed for besparelse af både arbejdstid og omkostninger ved markarbejdet. På sigt vil værktøjet også kunne anvendes til den strategiske planlægning af bedriftens udvikling.

Optimizer er en add on til de øvrige softwareprogrammer og kan anvendes både i marken og hjemme på kontoret til optimal beregning af kørslen i marken. Løsningen vil med en visualisering på markkortet vise, hvordan der skal køres i marken, så der foretages færrest vendinger og køres i de mest hensigtsmæssige retninger. Som bruger skal man blot angive redskabsbrede og antal foragre, fortæller Birger Hartmann, direktør hos Datalogisk.

Markgrænser på mobil

For alle brugere af Næsgaard er løsningen meget let at bruge, fordi Datalogisk allerede har lagt alle brugernes markgrænser ned i kundernes program. Derfor har Næsgaard Mobile brugere altid deres markgrænser med sig. Afhængig af det redskab man kører med, vil man derfor altid kunne planlægge den mest optimale kørsel, uanset hvilken af sine marker man kører ind på . Og marken ? den finder programmet også selv.

- For Datalogisk er denne type løsninger vigtige. Næsgaard programmerne skal kunne meget mere end, at sikre planteavleren overholdes krav om efterafgrøder, anvendelse af gødning og plantebeskyttelse, siger Birger Hartmann.

Datalogisk har i de senere år lanceret flere moduler og udvidelser til sine programmer til brug for driftsoptimering. Sidste år blev lanceret både en udvidelse af lagerstyringsmodulet med høstinformation, og Weedmaps til registrering af ukrudt.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame