Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Opnå bedre bundlinje med gradueret udsædsmængde

Af JOF - 1. nov. 2018 KL. 08:00

Sagro tilbyder gratis kursus i arbejdet med gradueret udsædsmængde.

Tirsdag den 27. november afholder Sagro et gratis kursus, hvor deltagerne kan forberede sig på at arbejde med gradueret udsædsmængde, skriver Sagro i en pressemeddelelse. Man skal dog være hurtig, for der er kun 15 pladser til rådighed på kurset, der foregår i Billund.

En af underviserne, planterådgiver Jens Peder Pedersen, Sagro, mener, at det er oplagt for den seriøse planteavler at undersøge, om mere præcision i såningen er næste skridt for at forbedre bundlinjen.

Hvis man har udstyret stående, så bør man være nysgerrig på, om der kan tjenes penge på at udnytte det på egne marker, mener han.

- Vinterhalvåret er et oplagt tidspunkt at få lagt en rigtig god plan for, hvor og hvordan man kommer i gang med graduering. Det er nu, der er tid til at finde de rigtige satellitfotos, få styr på teknikken og i det hele taget forberede sig, fortæller Jens Peder Pedersen i pressemeddelelsen.

Det gælder desuden, at jo større variation, der er i bedriftens marker, desto mere relevant er en omfordeling. På kuperede arealer og marker med skiftende bonitet er det ofte de samme områder i marken, hvor plantebestanden bliver utilstrækkelig.

Ifølge Sagro vil deltagerne efter kurset have færdige tildelingskort til egne marker. Ofte vil man kunne bruge disse udsædskort år efter år og blot justere dem efter behov.

På kurset bliver der arbejdet med CropSAT og biomassekort. På sagro.dk kan man læse, hvordan man tilmelder sig det gratis kursus. Tilmeldingsfristen er den 26. november, og der gælder først-til-mølle.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame