Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Oplev 450 sorter til kornfestival

Af JOF - 7. jun. 2019 KL. 11:03

Når den internationale kornfestival kommer til Danmark sidst i juni, bliver der masser at opleve for de korninteresserede.

Det forventes, at bønder, bagere og bryggere fra hele verden vil deltage i den internationale Kornfestival, der løber af stablen den 26.-28. juni 2019 på Kalø Landbrugsskole, skriver Seges i en pressemeddelelse.

- Festivalen er en fagfestival for den korn-entusiastiske landmand og for forskere og planteforædlere. Den er også for alle dem, som skal bruge kornet til for eksempel brød, mel, øl og spiritus, og som søger inspiration til udvikling af nye produkter eller sparring med andre entusiaster. Og endelig er der de større virksomheder, der bruger korn i deres produkter og er med til at udvikle markedet, siger Gustaf Bock, chefkonsulent i Seges Økologi Innovation, som står bag kornfestivallen sammen med flere internationale netværk indenfor korndyrkning og forædling.

Oplev sorterne

Arrangørerne har været i gang med forberedelserne længe. Allerede i efteråret blev de første små jordstykker sået til på demonstrationsmarkerne ved Kalø Landbrugsskole, og de sidste sorter blev sået i begyndelsen af april. Det betyder, at deltagerne til sommer kan nær-studere omkring 450 forskellige sorter.

- Det er alt fra moderne kornsorter, som er meget udbredte og som dyrkes over hele verden, over meget specielle sorter, som kun dyrkes på en enkelt mark i Frankrig, til de helt klassiske, fortæller Gustaf Bock i pressemeddelelsen fra Seges.

- Målet med festivalen er at sætte fokus på dyrkning af kvalitetskorn til fødevarer og give viden om, hvor udviklingen er på vej hen. I Danmark dyrkes der meget korn til foder, men vi vil gerne være med til at bane vejen for flere marker med højkvalitetsafgrøder. Derfor er der brug for, at landmanden, kornforædleren og de producenter, som har fingeren på pulsen med forbrugertrends, mødes og udveksler erfaringer. Det er blandt andet på den måde, vi kan skabe en bæredygtig produktion, som er med til at styrke landmandens bundlinje, siger Gustaf Bock.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame