Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Økologer er optimistiske med høsten

Af loc - 5. aug. 2019 KL. 15:57

Det tyder på, at økologerne i 2019 får en høst, som ligger over middel.

Det er de færreste økologiske landmænd, der har gode minder fra høsten i 2018, hvor de på grund af tørken måtte nøjes med høstudbytter, der typisk lå 30 procent under normalen. Det skriver fagmediet Økologisk i en artikel.

Hos DLG bliver økologichef Steffen Blume ikke overrasket, hvis økologernes samlede kornhøst bliver cirka 50 procent større end sidste års høst, og han påpeger, at for vinterbyg og raps ligger udbytterne cirka 20 procent over middel.

Samtidig pointerer han, at en anden årsag til, at DLG forventer øgede kornmængder er, at de økologiske kornarealer er større end sidste år.

- Samtidig oplever vi, at flere økologiske mælkeproducenter har høstet så godt på første og andet slet, at de vælger at høste kornet til modenhed på arealer, der oprindeligt var anmeldt som helsædsmarker. Det betyder, at kornarealet i år er større end forventet, siger Steffen Blume til Økologi.

Højt udbytte presser prisen

Produktkonsulent hos Vestjyllands Andel, Troels Melvang, melder også om langt højere udbytte end sidste år, men han advarer samtidig om, at kombinationen af et væsentligt større areal med økologisk korn og udsigten til gode udbytter kan få en negativ indflydelse på prisen.

Steffen Blume er enig i, at kornpriserne kommer under pres, men peger samtidig på, at de vi rette sig lidt op efter august, og så minder han om, at vi alle bliver klogere om et par uger, når mejetærskeren har taget det næste store ryk i kornmarkerne.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame