Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nyt projekt skal udvikle mikrobielle løsninger

Af JOF - 6. nov. 2018 KL. 14:50

En bevilling fra Innovationsfonden har nu sørget for, at projektet om at udvikle næste generations mikrobielle løsninger til landbruget kan gå i gang.

Innovationsfonden har ydet en bevilling til Chr. Hansen, Københavns Universitet og Dansk Teknologisk Institut (DTI), som sammen vil arbejde på at udvikle naturlige løsninger til en bæredygtig landbrugsproduktion, skriver virksomheden Chr. Hansen i en pressemeddelelse.

Ifølge pressemeddelelsen, står landbrugssektoren over for en dobbelt udfordring, da den globale efterspørgsel efter fødevarer stiger: Produktiviteten skal øges, samtidig med at sektorens miljøpåvirkning skal reduceres.

- Gavnlige bakterier er en naturlig måde at beskytte planter og afgrøder på og kan medvirke til at opnå et bedre udbytte og samtidig sikre stabiliteten af udbyttet på landbrugsområdet. Med denne bevilling går vi sammen med Københavns Universitet og DTI for at udvikle omkostningseffektive, gavnlige bakterier til landbrugsproduktionen, som kan anspore til at gå væk fra klassiske pesticider og gødning, forklarer Henrik Joerck Nielsen, vice president for Plant Health hos Chr. Hansen.

Fælles viden

Projektet, der er navngivet Bac4CroP, vil koste 3,9 millioner euro og skal køre i fire år.

- Kombinationen af Københavns Universitets forskning i verdensklasse, Chr. Hansens tekniske knowhow og dybdegående mikrobielle viden og DTI's kompetencer inden for markforsøg, udgør den perfekte platform til at løse denne vigtige udfordring. Slutmålet er at øge landmændenes udbytte på globalt plan og levere afgrøder til forbrugerne, der har været behandlet med færre kemikalier, tilføjer direktøren for Innovationsfonden, Peter Høngaard Andersen.

Trinene i projektet omfatter screening af nye mikrober baseret på plantebaserede og mikrobielle "prediktorer", integrering og forudsigelse af data ved hjælp af avanceret træning af maskiner, fremstilling af mere effektive og robuste produkter ved at sammenlægge bakterier og/eller "fremavle" nye sorter. Ved at teste produkterne i globale markforsøg opnås en forbedring af det endelige udbytte.

Ifølge American Academy of Microbiology har mikrobielle løsninger til at forbedre plantesundheden potentiale til at øge afgrødernes produktivitet med 20 % og reducere behovet for gødning og pesticider med 20 % i løbet af 20 år.

- Chr. Hansen har allerede oplevet stor succes inden for plantesundhed i de sidste fem år. Ved at udnytte den ekspertise, vi har opbygget gennem 140 år med udvikling af mikrobielle løsninger til fødevarer, er det vores ambition at udvide vores globale lederskab, så vi kan levere et bæredygtigt alternativ til landmænd i hele verden, konkluderer Henrik Joerck Nielsen i pressemeddelelsen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame