Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nye landmænd kan risikere politianmeldelser

Af MAN - 22. maj. 2019 KL. 09:19

Landbrugsstyrelsen varsler nye politianmeldelser for snyd med støttemidler. Det kan give et stort antal anmeldelser med mistanke om svindel med støttekroner.

35 landmænd kan i løbet af maj risikere at modtage en politianmeldelse fra Landbrugsstyrelsen. I alt kan antallet af politianmeldelser risikere at komme op på 52 anmeldelser mod landmænd, der er mistænkt for at svindle med støtte fra Landdistriktsprogrammet, som primært er EU-midler der medfinansierer forbedringer af dyrevelfærd og styrker miljø- og klimaindsatsen, skriver Jv.dk.

Avisen Danmark har fået aktindsigt i i Landbrugsstyrelsens overvejelser om politianmeldelser.

I marts blev 17 sager anmeldt til politiet med mistanke om svindel. Men flere sager er muligvis på vej, viser dokumenterne i sagen, som avisen Danmark har fået indsigt, skriver Jv.dk.

Kammeradvokaten har fået overdraget yderligere sager til intern undersøgelse.

- Landbrugsstyrelsen kan bekræfte, at der er blevet overdraget cirka 85 sager om formodet svig til Kammeradvokaten, hvoraf de 17 er blevet meldt til politiet. De resterende sager er stadig ved at blive undersøgt. Landbrugsstyrelsen kan derfor ikke uddybe yderligere om sagerne på nuværende tidspunkt, skriver styrelsen i et svar til avisen Danmark.

Syd- og Sønderjyllands Politi er i øjeblikket i gang med at efterforsker sagerne med de 17 første svindelmistænkte landmænd, skriver Jv.dk.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame