Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Ny halmbørs skal hjælpe med afsætning

Af ame - 10. jul. 2018 KL. 09:56

Rådgivningsvirksomheden VKST har oprettet en halmbørs, hvor man både kan afsætte og efterlyse halm.

De mange ugers tørke har betydet, at en del svine- og mælkeproducenterne kan komme til at mangle halm til dyrene. Derfor har VKST nu oprettet en halmbørs, hvor man både kan afsætte og efterlyse halm. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Der er mangel på halm over hele landet, og VKST har derfor oprettet en halmbørs. Her kan landmænd over hele landet skrive sig på en liste, hvis de gerne vil afsætte eller købe halm.

citat startcitat start

Jeg synes, man skal være fair, når man forhandler prisen på halm, og det gælder både afsætter og modtager af halm. Vi er i en helt speciel situation, og det skal man ikke udnytte, men derimod huske på, at man også skal kunne handle med naboen til næste år.

Torben Hansen - formand i VKST

citat slutcitat slut

Hvad skal halmen koste?

VKST håber på den måde på at kunne være med til at hjælpe i en situation, hvor mange landmænd er under pres - ikke mindst husdyrproducenter, der kan komme i akut mangel på halm til dyrene. Formanden Torben Hansen opfordrer sine kolleager til at udvise godt kollega-skab og ikke presse prisen på halmen op.

- Jeg synes, man skal være fair, når man forhandler prisen på halm, og det gælder både afsætter og modtager af halm. Vi er i en helt speciel situation, og det skal man ikke udnytte, men derimod huske på, at man også skal kunne handle med naboen til næste år, siger formanden og fortsætter: Vi skal alle sammen gøre hvad vi kan, så vi både kan opfylde de aftaler, vi har indgået med varmeværkerne og samtidig sikre, at der er halm nok til husdyrene, siger han.

Prisen varierer

Rådgiverne i VKST er da også varsomme med at fastsætte en mindstepris på halm, såvel som med korn, raps, ærter med mere, da prisen kan afhænge af og variere alt efter mængde, vejrforhold, markstørrelse og meget mere.

- En god tommelfingerregler er, at halmen skal have en mindstepris på 15-20 øre pr. kg, når den hentes direkte fra marken. Så vil prisen i de fleste tilfælde dække de direkte udgifter. Vi ser dog stadig betydeligt større priser i markedet, siger planteavlschefen i VKST, Jens Ole Pedersen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame