Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nordzucker forventer stort tab

Af SSV - 27. dec. 2018 KL. 13:45

Den tyske sukkerkoncern, som de danske sukkerfabrikker Nordic Sugar er en del af, lider under det dramatiske fald i sukkerprisen. Et forventet tab på 40 millioner euro i 2018 skal hentes ind gennem besparelser.

Sukkerindustrien i hele Europa er kommet i enorme problemer, efter at EU sidste år fjernede de garanterede priser og kvoter.Efterfølgende er sukkerprisen faldet dramatisk også på grund af stigende statsstøtte til sukkerafgrøder i andre lande i verden. Derfor forventer tyske Nordzucker nu et underskud på 40 millioner euro i år, svarende til 300 millioner kroner, og et tilsvarende underskud næste år.

Sukkerprisen på verdensmarkedet, der nu slår fuldt igennem på den europæiske sukkerpris, er kommet i voldsomme svingninger på grund af overproduktion i flere lande både indenfor og udenfor EU.

Nordzucker forudser derfor, at presset på sukkerpriserne vil fortsætte i fremtiden og betyde generelt lavere afregning for sukker fremover.

Den store tyske koncern vil derfor forsøge at nedbringe sine driftsomkostninger på tilsvarende vis. I vores europæiske produktion vil vi tilpasse processerne, organisationen og omkostningerne til de skiftede markedsforhold, udtaler den tyske administrerende direktør, Lars Gorissen i en pressemeddelelse fra Nordzucker. Besparelserne vil primært gå på administrationen. Planen er en personalereduktion på 20 millioner euro og andre 20 millioner euro på andre udgifter.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame