Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nordjyderne vil have 100 km faunastriber

Af kfp - 13. apr. 2018 KL. 13:03

Faunastriber er populære. Det mener LandboNord.

LandboNord mener, at der er opbakning til endnu flere faunastriber. Derfor satses der i år på at få opbakning fra nordjyske lodsejere til at etablere mindst 100 kilometer faunastriber, som i år også er økologiske. Det skriver LandboNord i en pressemeddelse.

Sidste sæson blev det til 65 kilometer med faunastriber i det nordjyske landskab.

- Rigtig mange lagde mærke til, og satte pris på, de flotte striber i landskabet. Det har givet os blod på tanden, så vi i år har en målsætning om at komme over de 100 kilometer anlagte faunastriber, skriver Rasmus Arvidson, miljøkonsulent i LandboNord i ne pressemeddelelse.

Stort samarbejde bag striber

Faunastriberne er et samarbejde mellem Danmarks Biavlerforening, Dansk Ornitologisk Forening (DOF), Danmarks Jægerforbund, ALK Maskinservice og LandboNord, samt mange landmænd og andre som ønsker at give naturen en håndsrækning på deres arealer.

-Vi håber, at rigtig mange kan se en fordel i at investere i at få en faunastribe på deres arealer. I år er der også mulighed for at få økologisk frøblandinger, så der er noget for alle. Og som noget nyt i forhold til sidste år, er der i år to valgmuligheder, en ren blomsterblanding, i tillæg til vores vildtblanding, siger Rasmus Arvidson.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame