Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Miljøstyrelsen har godkendt nyt middel til svampebekæmpelse i raps

Af mbl - 14. dec. 2017 KL. 12:23

Miljøstyrelsen har godkendt Pictor Active fra BASF til svampebekæmpelse i raps.

Kemi-virksomheden BASF har fået godkendt midlet Pictor Active, som bruges til svampebekæmpelse i raps. Midlet indeholder de aktive stoffer boscalid og pyraclostrobin. Virkningsmekanismen i de to aktive stoffer komplimenterer hinanden, og sikrer en effektiv og langvarig beskyttelse af afgrøden.

Boscalid er en SDHI. Boscalid findes allerede i Efilor, Viverda, Bell og Signum. Boscalid øger skulpestabiliteten, og reducerer risikoen for frøspild. Pyraclostrobin er en strobilurin, der blandt andet kendes fra Comet Pro og Viverda. Pyraclostrobin forstærker effekten på knoldbæger- og skulpesvamp (alternaria). Pyraclostrobin har AgCelence effekt og reducerer risikoen for stress i afgrøden.

BASF skriver, at Pictor Active er en flydende formulering som optimerer afsætning, vedhæftning og fordeling i raps.

Pictor Active har et bredt behandlingsvindue, og må anvendes i hele blomstringsperioden fra st. 60-69. Pictor Active bekæmper effektivt knoldbæger- og skulpesvamp (alternaria). Maksimal dosering er 1,0 l/hektar pr. sæson. Som enkelt behandling anvendes 0,6-1,0 l/hektar og ved delt behandling 2 x 0,5 l/hektar.

I årene 2013-16 er der udført 112 europæiske BASF forsøg. Ved angreb af knoldbægersvamp er der i gennemsnit opnået et merudbytte på 415 kg frø pr. hektar i forhold til ubehandlet. I Danmark har Pictor Active været afprøvet i Landsforsøgene med gode resultater, specielt ved et højt smittetryk.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame