Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Majssåningen er i gang

Af Josefine Ørts Felletoft - 10. apr. 2019 KL. 15:32

  • ww333433_1
  • ww333433_2
  • ww333433_3

Hos Langelund Maskinstation har årets første majssåning allerede fundet sted.

Selvom dagen i dag, den 10. april, har budt på koldt vejr og sne enkelte steder, valgte Langelund Maskinstation, der ligger ved Agerskov i Sønderjylland, at begynde på året første majssåning.

- Det er da tidligere end normalt. Sidste år begyndte vi den 16. april, fortæller Aksel Duedahl, der er medejer af Langelund Maskinstation.

Den første såning fandt sted på fem hektar lidt over middag, og Aksel Duedahl forventer ikke, at de næste par dages morgenfrost vil få betydning for majsene.

- Selvom der har været en smule frost de sidste morgener, er jordtemperaturen omkring 6-8 grader og dermed høj nok til, at vi kan gå i gang, siger Aksel Duedahl og tilføjer;

- Jeg synes også, det er vigtigt at se på, hvilket vejr, de melder de efterfølgende dage, og her skulle det gerne blive tørt og varmere, hvilket er optimalt for majsene.

Gaspardos første opgave

Langelund Maskinstation har planer om at fortsætte majssåningen de næste par dage. Lige nu er der bookinger på 100 hektar majssåning på Langelund Maskinstations bestillingsseddel.

I alt har maskinstationen fire majssåmaskiner, hvoraf kun deres Gaspardo 12 rækket maskine har været i gang på årets første majsopgave.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame