Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

LMO afholder nye pløjekurser

Af ame - 6. okt. 2017 KL. 13:18

Nye pløjekurser skal hjælpe med at indstille plov og traktor optimalt - lyder det fra LMO.

Får du det optimale ud af din pløjning? Og er din plov og traktor indstillet korrekt? LMO hjælper gennem en række kurser dig som landmand med at optimere din pløjning, skriver konkulentvirksomheden på sin hjemmeside.

Pløjning er lidt af en kunst. I hvert fald hvis det skal gøres optimalt, lyder det fra LMO. I takt med at både traktorer og plove er blevet større, er arbejdet med at pløje også blevet mere vanskeligt. Ifølge Lars Gammelvind, der er planteavlskonsulent i LMO, kan der gøres rigtig meget for at hjælpe de danske landmænd bedre på vej.

- Vi mener ikke, at der har været nok fokus på det, da der ofte har været en opfattelse af, at det er noget landmanden bare selv klarer, siger LMOs planteavlskonsulent.

Derfor arrangerer LMO som noget helt nyt pløjekurser i oktober og november, der blandt andet skal sikre, at landmændene lærer at indstille deres plov og traktor optimalt. Formålet med pløjekurserne er at sørge for, at landmændene har de rette værktøjer og kompetencer til at få indstillet traktor og plov, så de to ting arbejder perfekt sammen.

- Efterhånden som traktorerne og plovene er blevet større, så foregår det bare ikke lige så nemt længere. Vi oplever, at landmændene ikke får det gjort, fordi det er lidt for svært for dem. Derfor mener vi, at det er vigtigt at hjælpe og vejlede dem i, hvordan redskaberne skal indstilles, siger Lars Gammelvind.

Et optimalt udbytte i marken

Pløjekurserne afholdes i samarbejde med den tidligere verdensmester i pløjning Jens Iversen fra Ploveksperten ApS, som har stor erfaring med pløjning og jordbehandling.

LMOs planteavlskonsulent påpeger, at baggrunden for at afholde pløjekurserne er at hjælpe landmændene med at optimere deres ressourcer, så de i den sidste ende får et bedre udbytte i marken.

- Det er rigtig vigtigt, at man får indstillet sin plov og traktor rigtigt, så de passer sammen, da det er afgørende for et godt udbytte i marken og kan være med til at forbedre kvaliteten af jordbehandlingen. Ligesom at det er vigtigt, at det er den rigtig sort hvede vi får valgt, så er det også vigtigt, at vi får lavet den rigtige jordbehandling, så vi på den måde kan minimere vores udgifter til ukrudtsmidler og lignende, siger Lars Gammelvind.

Pløjekurserne er et nyt tiltag fra LMOs side, og ved at optimere redskaberne kan der blandt andet dannes grundlag for et optimalt såbed, bekæmpelse af problemukrudt og det kan også være med til at minimere forbruget af brændstof.

Udbytte af pløjekurset

Kurserne tager udgangspunkt i den enkelte deltagende landmand og der er mulighed for, at deltagerne selv kan medbringe egen traktor og plov. Netop dé redskaber vil være omdrejningspunkt for hele kurset, og de bliver målt ud og justeret ind, så de passer sammen.

Efterfølgende er der mulighed for at afprøve indstillingerne af traktor og plov ved at køre en tur i marken og pløje. Her kan man se resultatet og derefter finjustere indstillingerne, så de er klar til, at landmændene kan tage hjem og pløje på deres egne marker.

- Det gode er, at landmanden kommer derfra med et redskab der er optimeret og fungerer sammen, og når dagen er omme, har de fået det bedste udbytte ud af deres traktor og plov. Så skrives der også ned, hvad de forskellige indstillinger skal være, så man kan finde det igen til næste år, siger Lars Gammelvind.

Du kan få en oversigt over samtlige datoer og steder, hvor LMO Planteavl tilbyder pløjekurserne her.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame