Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Landbrugsstyrelsen lemper krav

Af kfp - 9. apr. 2018 KL. 17:20

Landbrugsstyrelsen lemper krav til afgrødekategorier med visse betingelser.

Mange har været forhindret i at så vinterafgrøder, da det har stået ned i stride strømme i sensommeren og det tidlige efterår. Derfor lemper Landbrugsstyrelsen med hjælp fra Europa-Kommissionen i 2018 på kravet om flere afgrødekategorier for bedrifter, der falder under visse betingelser. De lempede krav fremgår af den ændrede bekendtgørelse.

For at være omfattet af de lempeligere krav skal du opfylde 2 kriterier.

Mindst 30 % af bedriftens areal tilsået med vinterafgrøder skal være mislykket som følge af regnen i august til oktober 2017, eller en tilsvarende andel skal have været umulig at etablere på grund af kraftig nedbør og oversvømmelser i perioden august til oktober 2017. Og bedriften skal være på højst 150 ha. For bedrifter med et omdriftsareal på mellem 10 og 30 ha fjernes kravet om 2 afgrøder, og for bedrifter med et omdriftsareal på mellem 30 og 150 ha ændres kravet fra 3 afgrøder til 2 afgrøder.

Landbrugsstyrelsen forventer, at bekendtgørelsen træder i kraft 1. maj 2018. Snarest vil styrelsen udsende flere informationer om tilmelding.

Efteråret 2017 var usædvanlig regnfuldt i flere EU-lande. På den baggrund har Europa-Kommissionen foreslået en særordning, der kan hjælpe landmændene med at håndtere de særlige omstændigheder.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame