Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

LandboNord kysser roen

Af SSV - 5. okt. 2018 KL. 12:00

Der skal være mere stolthed i den nordjyske roedyrkning, mener LandboNords grovfoderrådgivere.

Der er noget at hente for de nordjyske landmænd, som i øjeblikket er ved at høste deres roer. Det vurderer kvæg- og planterådgiver i LandboNord, Knud R. Jensen, som er en af LandboNords grovfodereksperter, der den 10. og 12. oktober står bag LandboNords roedage ved henholdsvis Hjørring og Arden.

- Roen har klaret sommeren forbavsende godt. Den har evnet at gå i dvale, når der har været mangel på vand, for derefter at vokse videre, da der endelig kom nedbør igen. Det giver selvsagt ikke et topudbytte, men vi kommer derop ad, siger Knud R. Jensen.

Ved roedagene i Hjørring og Arden vil deltagerne få mulighed for at se forskellige sorter, tale med firmaerne bag og ikke mindst få en faglig snak med LandboNords grovfodereksperter, der blandt andet vil diskutere optimal opbevaring og potentiale for at dyrke endnu flere roer.

- Køerne er glade for roer, og de vil gerne spise dem. Der er et potentiale i roerne, som jeg synes, at vi skal være bedre til at få fokus på, og så få det ind på de bedrifter, hvor det giver mening, siger planterådgiver i LandboNord, Randi Wiborg Hansen.

Se video her

Derfor bliver roedagene afholdt under sloganet ?Kys Roen?, da LandboNord gerne vil slå et slag for, at endnu flere nordjyder begynder at dyrke roer, på trods af at landsdelen allerede i dag er Jyllands største dyrkningsområde for roer. Arrangementerne er gratis for alle interesserede at deltage i.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame