Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

LandboNord: Faunastribemål næsten nået

Af ame - 11. jul. 2018 KL. 15:30

Med projektet Faunastriber vil LandboNord sætte fokus på biodiversitet i det nordjyske. Og årets projekt nåede næsten i mål.

Markvildtstiltag som faunastriber, barjordsstriber, insektvolde og lærkepletter giver bedre betingelser for flora og fauna, øger biodiversiteten, forbedrer landbrugets image, skaber øget naturværdi og sidst, men ikke mindst gør det landskabet smukkere. Det skriver LandboNord i en pressemeddelelse.

Foreningen vil medvirke til udbredelsen af faunastriber i det nordjyske, og målet var at skabe en 100 kilometer lang strækning med hjælp fra lokale lodsejere.

citat startcitat start

På trods af at vi ikke nåede målet om de 100 kilometer tillader vi os alligevel at være stolte af resultatet. Sidste år opnåede vi et resultat på 65 kilometer, så 97 kilometer må siges at være et godkendt resultat.

Rasmus Arvidson - miljøkonsulent i LandboNord

citat slutcitat slut

Mangler tre kilometer

Sølle tre kilometer fra landboforeningen fra målet i år på 100 kilometer, men det slår ifølge LandboNord ikke skår i glæden, men det gør tørken til gengæld. Ambitionen om at gøre det nordlige Jylland endnu kønnere til glæde for dyr og mennesker går ikke helt efter planen, da der mangler vand.

- På trods af at vi ikke nåede målet om de 100 kilometer tillader vi os alligevel at være stolte af resultatet. Sidste år opnåede vi et resultat på 65 kilometer, så 97 kilometer må siges at være et godkendt resultat, siger miljøkonsulent i LandboNord, Rasmus Arvidson.

91 lodsejere deltog

Igen i år samarbejdede LandboNord med Danmarks Biavlerforening, Dansk Ornitologisk Forening (DOF), Danmarks Jægerforbund, ALK Maskinservice, DSV Frø Danmark A/S og ikke mindst en masse landmænd og lodsejere. Sammen havde de sat et ambitiøst mål om at nå op på mindst 100 kilometer anlagte faunastriber i foråret 2018, til gavn for naturens vildt, fugle og insekter.

- I år havde vi valgt at køre med to forskellige frøblandinger. En vildtblanding og en decideret blomsterblanding. Derudover var der også en blanding specielt for økologer, så vi har kunnet give de i alt 91 landmænd og lodsejere, som er spredt ud over hele det nordlige Jylland, en blanding som passede til deres behov, siger Rasmus Arvidson.

Tørken påvirker faunastriberne

I øjeblikket er hele landet ramt af tørke, og det spiller også ind ved faunastriberne.

- Vi ser store udsving i hvor godt frøene har spiret rundt omkring i landskabet, og vi er lidt bange for at den manglende regn har skylden for det. Det kan nogen steder se ud som om at faunastriberne ikke bliver helt så flotte, som vi havde håbet på, siger Rasmus Arvidson.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame