Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Kernemajsdag ved Haderslev

Af mod - 26. okt. 2016 KL. 14:13

Vonsmose byder torsdag den 27. oktober til kernemajsdag.

Limagrain sætter fokus på rigtige sorter til kernemajs og præsenterer spændende nyheder, blandt andet deres nyeste kernemajssort LG 30.179 samt et nyt biologisk bejdsemiddel, der styrker majsens rodudvikling. Desuden er der maskindemonstration med John Deere-maskiner fra Semler Agro samt Köckerling og Lemken stubbearbejdningsmaskiner samt afpudser fra GreenTec.

Det hele foregår torsdag den 27. oktober hos Vonsmose i Haderslev.

Nyt biologisk bejdsemiddel

Det nye biologiske bejdsemiddel fra Limagrain coates udenpå på den almindelige bejdsning, og kan også coates på en Mesurol-bejdsning. Bejdsningen indeholder to ingredienser, nemlig en bakteriestamme og et sukkerstof.

Sukkeret fungerer som brændstof for bakterien, og bakterien hjælper den ny-fremspirede rod med fosforoptagelsen. En øget fosforoptagelse er grundstenen i den biologiske bejdse. Rodvæksten øges og planterne bliver mere modstandsdygtige overfor tørke og sygdomsangreb. Standfastheden styrkes og de får en bedre stay-green. Alt i alt giver den biologiske bejdse en mere robust plante med et forbedret udbyttepotentiale. I høst 2016 afprøves det nye middel i både landsforsøg samt i storparcelforsøg hos en række landmænd.

Maskindemonstration i majsmarken

På kernemajsdagen hos Vonsmose vil der blive høstet med en John Deere S690-rotormaskine, og driftsleder Peter Kjær vil gennemgå maskinen.

Der bliver fremvist maskiner til bearbejdning af stubben. Flere forhandlere vil give deres bud på effektiv nedmudlning af majsstubben.

Semler Agro stiller masser af trækkraft til rådighed, flere forskellige John Deere moddeler fra 200 til 370 hestekræfter.

GreenTec vil præsentere deres Spearhead Stubble Master rotorklipper, der har en meget høj Kapacitet i majsstubben.

Köckerling giver også deres bud på effektiv stubbehandling. Blandet andet Rebel-discharve, hvor trækkraften leveres af Claas Axion. Derudover kører Vonsmose med bedriftens egen Vector-harve.

Lemken vil køre med kraftige discharver i form af Rubin 12, med 78 cm disc, og Karat 9 stubharve.

Opbevaring, formaling og fodring

I majsladen kan du høre om Vonsmose's mange erfaringer med kernemajs, lige fra dyrkning til formaling, opbevaring samt om fodring af svin med kernemajs.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame