Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Kæmpe fald i udbytte på Fyn

Af ame - 7. aug. 2018 KL. 08:29

Også på Fyn er høsten dårlig. I nogle tilfælde kun en tredjedel af normalen.

Sommeren har været så tør, at det gået alvorligt ud over høsten.

- Det generelle billede er, at vi kommer til at mangle omkring 35 procent af den mængde korn, vi plejer at have. Det er den største nedgang, vi har set inden for de seneste 100 år, siger Torben Povlsen, bestyrelsesformand for landbrugsorganisationen Centrovice til dr.dk.

Fyn er ramt

På Fyn er en de landmænd, der er hårdt ramt, Ole Walther. På hans 20 hektar nord for Odense giver normalt omkring 110 tons korn om året. Men i år er resultatet kun 37 ton, skriver DR.

- Den har ikke været spændende. Vi havde først et ret vådt forår, hvor vi kæmpede med at få sået. Så kom det fornuftigt op, og det så det egentlig godt ud. Men så blev det tørke, og det har virkelig været tørke, siger Ole Walther til mediet.

- Det her år er meget ekstremt. Jeg håber ikke, det sker igen. Vi har ingen chancer for at få det til at forrente sig på min ejendom, siger Ole Walther.

Katastrofe

- I år ser vi frem mod sensationelle, eller katastrofale, 35 procent. Det, tænker jeg, er træls. Det er rigtig, rigtig skidt, at vi har så lang en tørkeperiode, fordi det stykke arbejde, der er leveret, ser ud til at have været i orden. Folk har passet og plejet deres afgrøder, og de har fået dem etableret, siger Torben Povlsen til DR og fortsætter:

- Så står vi her, og så spiller vejret imod. Det er selvfølgelig en del af gamet. Det er selvfølgelig rigtig, rigtig trist, når det sker. Men konsekvenserne er, at der er færre afgrøder at betale regninger med for den enkelte landmand.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame