Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Af Jens Iversen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Åstorpvej 78, Christiansfeld - 16. maj. 2019 KL. 10:40

ØL: Det er trist at høre visse politikere bruge ordene økologi og klimavenlighed i samme sætning, når de to ting er hinandens modsætninger.

Senest har en kandidat til Europa-Parlamentet talt for, at EU-støtten bør målrettes klima og økologi. Fakta er, at de fleste økologiske fødevarer udleder mellem 25 og 30 procent mere CO2 end et tilsvarende konventionelt produkt. Kilden til disse tal er vel at mærke den grønne tænketank Concito, der næppe kan siges at være i lommen på "landbrugs-lobbyen".

Dansk landbrug har i øvrigt siden 1990 mindsket CO2-udledningen med 17 procent, eller med 40 procent, hvis man regner det ud per produceret enhed, fordi vi samtidig har formået at øge produktionen ganske betragteligt.

Husk, at landbrug også gavner klimaregnskabet ved binding af CO2, en hvedemark optager eksempelvis 16 tons CO2 per hektar.

Landbrugsjorden kan binde meget store mængder kulstof, hvis vi får lov. Hvis man lod os landmænd gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den klimaopgave, Danmark har forpligtet sig til, samtidig med at vi fastholder produktion, arbejdspladser, eksport og samfundsindtjening.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame