Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Insektsensorer testes på danske marker

Af Rasmus Dalsgaard - 21. apr. 2019 KL. 10:09

Digital overvågning af skadelige insekter i afgrøderne rummer ifølge den danske virksomhed FaunaPhotonics store muligheder for mere præcis bekæmpelse og lavere forbrug af planteværn.

En lille boks kaldet Scout fra den danske virksomhed FaunaPhotonics kan være begyndelsen på en grøn revolution i skadedyrsbekæmpelsen.

Boksen kan ifølge firmaets oplysninger til nyhedsbureauet Ritzau allerede kende 10-15 insektarter med en succesrate på 80-95 procent.

Boksen identificerer insekter digitalt ved hjælp af infrarøde stråler, og perspektivet i den danske opfindelse er, at det bliver muligt at foretage en meget mere målrettet og præcis skadedyrsbekæmpelse i afgrøderne og dermed reducere brugen af planteværn.

FaunaPhotonics har ifølge Ritzau-telegrammet, som flere medier har bragt, rejst 15 millioner kroner i kapital de seneste ni måneder.

I telegrammet siger Frederik Taarnhøj, medstifter af FaunaPhotonics, at teknologien vil gøre det muligt at sprøjte langt mere nøjagtigt og måske begrænse sprøjtningen til 20-40 procent af marken.

Boksen testes i øjeblikket af Seges på en dansk rapsmark, hvor den holder øje med eksempelvis rapsjordloppe og glimmerbøsser.

Samarbejde med Bayer

Maskinbladet skrev om et forskningssamarbejde mellem FaunaPhotonics og Bayer allerede i 2017 - læs artiklen her.

De seneste år har FaunaPhotonics modtaget adskillige priser for sine innovative projekter, og allerede i 2014 kunne Maskinbladet fortælle, at firmaets idé til skadedyrsbekæmpelse havde modtaget Agro Business Parks Innovationspris 2014, som blev uddelt på Agromek - læs om prisuddelingen her.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame