Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Ingen nye økologi-tilsagn på § 3-arealer

Af mod - 11. dec. 2017 KL. 15:40

Fra 2018 kan man ikke længere få nye tilsagn om Økologisk Arealtilskud på arealer, der er registreret som § 3-arealer.

Landbrugsstyrelsen ændrer reglerne for ordningen Økologisk Arealtilskud, så det ikke længere er muligt at få et nyt tilsagn til arealer, der er beskyttet af Naturbeskyttelseslovens § 3, også kaldet § 3-arealer.

Regelændringen skyldes, at det i de allerfleste tilfælde ikke er tilladt at bruge pesticider på § 3-arealer. Hvis det i forvejen er forbudt at bruge pesticider på et areal, kan der ifølge EU-reglerne ikke gives Økologisk Arealtilskud, som blandt andet gives for at drive arealet uden brug af pesticider.

Man ændrer regler, da langt de fleste § 3-arealer alligevel ikke er støtteberettigede, og det giver meget ekstra sagsbehandling, når der skal tages individuel stilling i hver sag. Det vil på sigt betyde hurtigere sagsbehandling og dermed også hurtigere udbetaling af Økologisk Arealtilskud.

Overgangsordning i 2018

Der er en overgangsordning i 2018, hvor du stadig kan søge tilsagn til § 3-arealer i Fællesskemaet. Dette kræver dog, at du henvender dig hos den kommune, hvor arealet ligger og ansøger om at få ophævet § 3-beskyttelsen af arealet.

Hvis kommunen godkender din ansøgning, skal kommunen ændre § 3-udpegningen inden den 1. november 2018, så arealet ikke fremgår af § 3-registreringen på Danmarks Miljøportal på denne dato. Hvis du har fået et tilsagn til dit areal, men arealet stadig er registreret som et § 3-areal den 1. november 2018, så bortfalder tilsagnet for dette areal.

Denne ændring betyder ikke noget for de eksisterende tilsagn på § 3-arealer. Så hvis du allerede har et tilsagn på et § 3-areal, kan du fortsat få udbetalt tilskud for dette areal.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame