Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Indvielse af nyt MMM-anlæg

Af JOF - 11. okt. 2018 KL. 10:00

DCA inviterer sidst i oktober til indvielse af testanlægget af minivådområder med filtermatrice på Fyn.

Fredag den 26. oktober markeres etableringen af det nye fuldskala MMM-anlæg på Fyn, som nu er klar til at komme i brug, skriver DCA, Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug i en pressemeddelelse.

Anlægget er lavet for at skaffe mere viden om minivådområder med filtermatrice som virkemiddel til reduktion af udledning af kvælstof. Anlægget er opført af Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet på foranledning af Miljø- og Fødevareministeriet, som har bevilget 15 millioner kroner til det 4-årige projekt.

For at reducere udledningen af kvælstof fra landbruget til miljøet skal der bruges en række virkemidler både på landmandens marker og uden for dyrkningsfladen. Nogle af virkemidlerne uden for dyrkningsfladen kræver nærmere undersøgelse og dokumentation, før de rulles ud som gangbare løsninger. Et af disse virkemidler er minivådområder med filtermatrice - MMM-anlæg.

Anlægget ligger på Nordfyn ved godset Hofmansgave, der er en stor agroindustriel virksomhed.

Hofmansgave har en kvægproduktion, så der er en vis mænge gødning, der skal afsættes. Til indvielsen kan man høre, hvilke ideer godsinspektøren har til, hvordan husdyrproduktionen, markdriften og MMM-anlægget kan gå op i en større enhed og bidrage til en cirkulær bioøkonomi.

Direktør Jette Petersen fra Landbrugsstyrelsen klipper snoren, og der er korte indlæg om blandt andet virkningsmåden for minivådområder med filtermatrice, introduktion til MMM-anlægget, og hvorfor Hofmansgave har valgt at deltage i MMM-projektet.

Tilmelding til indvielsen er nødvendig.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame