Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Hvad er visionen for Dansk Sukker Produktion?

Af mod - 6. dec. 2018 KL. 07:55

  • ww317442_1
  • ww317442_2

Stort fremmøde til Strube Scandinavians Visionsaften for dansk sukkerproduktion.

Tirsdag d. 4. december deltog over 100 roedyrkere til Strube Scandinavias arrangement, hvor der blev diskuteret visionen for dansk sukkerproduktion.

Der kom rigtig mange gode input og kommentarer fra de indbudte gæster som underbyggede at der skal dyrkes roer i Danmark. Et af de klare svar er at forbrugerne meget gerne ville købe Dansk. Andre vigtige begrundelser som kom flere gange er, at vi har stor erfaring - og rigtig mange professionelle dyrkere som levere høje stabile udbytter år efter år.

Arrangementet startede med tre indlæg fra værdikæden, som var repræsenteret ved henholdsvis Rene Trier Hansen, Indkøbschef, Toms Group, Jannik Olejas, Head of agri sourcing, Nordzucker Group samt Jørn Dalby, Formand, Danske sukkerroedyrkere.

Herefter samlede Iben Krog Rasmussen fra Tænketanken Frej trådene op i et indlæg omkring 'Dansk roeproduktion' og mødet med ?generation-bæredygtighed'.

Dansk sukker

Efter en lille middag, fik bordene stillet forskellige spørgsmål som opstart på en debat. Et af spørgsmålene var blandt andet; Hvorfor skal vi dyrke roer i Danmark?

Der kom rigtig mange gode kommentarer og input fra de indbudte gæster som underbyggede at der skulle dyrkes roer i Danmark. Et af de klare svar er at forbrugerne meget gerne ville købe Dansk. Andre vigtige begrundelser som kom flere gange er, at vi har stor erfaring - og rigtig mange professionelle dyrkere som levere høje stabile udbytter år efter år.

Aftenen bød på rigtig meget debat samt gode idéer til at se fremad, men selvfølgelig kan man ikke komme udenom at sukkerbranchen er under et stort pres efter liberaliseringen af sukkermarkedet i EU, og dermed også den økonomiske gevinst ved at dyrke roer.

- Vi er rigtig godt tilfredse med arrangementet, fortæller Niels Borre, som er administrerende direktør i Strube Scandinavia.

- Det er jo ikke et møde hvor der er et givet facit inden man starter, men vi syntes at deltagerne kom med mange holdninger og synspunkter som er værd at arbejde videre med. Så nu er der kastet nogle bolde op i luften, så må vi se om nogen bliver grebet, forklarer Niels Borre.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame