Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Husk de særlige dyser

Af mod - 1. aug. 2017 KL. 12:26

Fra 1. august træder nye regler i kraft som betyder, at cirka halvdelen af de danske bedrifter skal investere i nye dyser.

Fra i dag træder der nye regler i kraft, som et af elementerne i forårets 'Aftale om Pesticidstrategi 2017-2021', hvor bekæmpelsesmiddelbekendtgørelsen ændres så spredning af prosulfocarb, som er det aktive stof i Boxer, begrænses mest muligt.

I følge Hans Thostrup, Teknisk rådgiver hos LMO, så skal cirka halvdelen af landets sprøjter monteres med nye dyser:

- Det betyder helt specifikt, at når der eksempelvis gives Boxer om efteråret, så skal sprøjten monteres med dyser, som er godkendt til 75 procent afdriftsreduktion, og jeg vil skyde på, at cirka halvdelen af de sprøjter som køre i dag, ikke lever op til det krav.

Dyserne er i kompaktfamilien, som blandt andet giver større dråber end normalt.

Problem for frugtavlere

Ukrudtsmidler med prosulfocarb har tidligere givet problemer hos nogle frugtavlere, fordi rester af prosulfocarb er fundet på deres frugt. Årsagen hertil kan være, at der på nærliggende konventionelle marker er sprøjtet med prosulfocarb, og at blæsten har ført sprøjtemidlet med sig og hen til frugtavlerne. Da både økologisk og konventionel frugt skal være fri for prosulfocarb, har resterne store konsekvenser for de berørte avlere.

Den politiske aftale blev indgået af Venstre, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame