Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Høstpresset sætter sig i møllehveden

Af MAN - 10. jul. 2019 KL. 14:55

Jyske Markets: Egypten køber hvede, men russiske oprindelser kunne ikke klare sig

Møllehveden fik i går endnu en dag klædt i rødt, og nåede to procent-mærket i negativt terræn inden dagen var omme. Matif møllehveden var underdrejet det meste af dagen, men fandt i løbet af eftermiddagen en smule støtte fra en egyptisk hvedetender, der ikke viste helt så lave priser som man kunne have frygtet, skriver Jyske Markets.

Egypten købte samlet 240.000 tons hvede, af henholdsvis rumænsk og ukrainsk oprindelse. Rumænske udbytter har i øvrigt overrasket positivt indtil videre, mens også den ukrainske produktion ventes at overstige sidste år. Russiske oprindelser var tilbudt, men kunne ikke klare sig i konkurrencen, mens fransk hvede ikke var tilbudt. Den billigste pris der blev tilbudt var rumænsk oprindelse til 198,77 USD/ton FOB, svarende til i underkanten af 177 EUR/ton. Ikke en helt umulig opgave for fransk hvede at hamle op med, hvis ikke det var fordi højere fragtpræmier i sidste ende vil sætte den franske hvede ud af konkurrencen. Til sammenligning købte Algeriet 480.000 tons i sin seneste tender til 217-217,50 USD/ton CIF, hvor franske varer menes at være iblandt, hvor den billigste rumænske hvede til Egypten endte på 214,28 USD/ton CIF.

Møllehveden

Chicago startede ud på eftermiddagen ud i negativt terræn på godt vejr der bidrager til gode høstforhold, og det trak på ny møllehveden lavere. September terminen brød dermed ned gennem det tidligere supportniveau i 176-177 EUR/ton og det betyder at vi nu er i gang med at sætte lavere bunde, skriver Jyske Markets.

Samtidig lukkede vi noget nær dagens laveste niveau, et teknisk svagt signal, og med høstpresset bankende på døren, ser det svært ud at komme tilbage på den korte bane. At det franske landbrugsministerium i deres første estimater for denne sæsons hvedehøst satte produktionen af "soft-wheat" til 37 millioner tons, en stigning fra sidste år på 8,5 procent og den højeste produktion i 4 sæsoner, vægtede også tungt på Matif. Den højere produktion er en konsekvens af større tilsåede arealer samt forventninger om gode udbytter.

Rapsfrø

Rapsfrøene blev igen dagens lyspunkt, og her spillede det franske landbrugsministerium også en rolle. Estimaterne for den franske rapsproduktion blev nedjusteret fra tidligere 3,8 til 3,6 millioner tons, et fald på 27 procent i forhold til sidste års produktion. Produktionen er blevet påvirket af et tørt efterår, frost i foråret samt insektangreb udtaler ministeriet. En stabilisering af palmeolien og et positivt sojakompleks var også prisunderstøttende faktorer. Palmeolien er dog startet denne morgen i rødt, som en konsekvens af at de malaysiske lagre ikke viste en så stor nedgang som ventet. Det var ventet at lagrene ville falde til 2,37 millioner tons, mens faldt kun fra 2,45 til 2,43 mio. tons på en skuffende eksport. Selvom der var tale om et lille fald, går vi den sæsonmæssige lageropbygning i møde med rekordstore lagre. "Pessimistisk eksportdata og kun et lille fald i lagrene, er en advarsel om, at hvis eksporten ikke stiger i juli, så vil lagrene fra juli igen vise stigende tendens, og bekræfte de negative prisudsigter", udtaler en palmeolieanalytiker baseret i Singapore.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame