Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Høring om jordbearbejdning på Christiansborg

Af MAN - 16. apr. 2019 KL. 18:15

Folketingets Energi, Forsynings- og Klimaudvalg holder høring for alle interesserede om lagring af kulstof og øget biodiversitet i landbrugsjord.

Formålet med høringen er at kaste lys over dyrkningssystemet Conservation Agriculture og mulighederne for lagring af kulstof i landbrugsjord, skriver Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i Danmark i en indbydelse til høringen.

Høringen finder sted 24. april 2019 i Landstingssalen på Christiansborg.

For at nå Paris-aftalens målsætning om en global stigning i temperaturen på højst to og helst 1½ grader er det er nødvendigt at fjerne CO2 fra atmosfæren. En måde er at lagre CO2 som kulstof i landbrugsjord ved brug af dyrkningssystemet Conservation Agriculture.

Systemet består af tre grundpiller: Nemlig minimal bearbejdning af jorden, altid at dække jorden af med enten afgrøde eller afgrøderester og et sundt sædskifte med flere forskellige typer afgrøder i kombination med efterafgrøder.

Øget biodiversitet

Med Conservation Agriculture opnås tillige en øget biodiversitet i agerlandet, ingen eller meget begrænset jorderosion, lille eller intet tab af næringsstoffer, mindre brug af sprøjtemidler og mindre forbrug af diesel til traktorerne, skriver foreningen i indbydelsen.

Følgende vil komme med oplæg om emnet: Næstformand i FRDK, Søren Ilsøe, Seniorforsker på Århus Universitet, Jørgen Aagaard Axelsen og driftøkonom hos Agrovi, Jens Toksvig Bjerre.

Høringen er åben for alle, men tilmelding er nødvendig.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame