Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Handelskrigen fylder overskrifterne

Af MAN - 9. maj. 2019 KL. 10:53

Jyske Markets: Trump truer med at ramme kineserne med en bred vifte af toldsatser.

Hvis Trumps trussel om at ramme kineserne med en bred vifte af toldsatser holder vand, så er det til midnat, amerikansk tid, at truslen bliver effektueret. Selvom de første meldinger fra Trump og Det Hvide Hus i går var, at Kina stadigvæk ønsker at komme i mål med en handelsaftale på trods af truslen om forøgelse af toldafgifterne, så var meldingen ud af Kina, at en effektuering af denne trussel vil blive mødt med gengældelse. Ikke just positive nyheder for eksempelvis sojakomplekset, som stadigvæk lider under den verserende handelskrig, skriver Jyske Markets.

Kineserne har i øjeblikket en toldafgifter på 25 procent på amerikanske sojabønner, og frygten er, at disse hæves betragteligt som modsvar til de potentielt stigende amerikanske toldsatser. Endvidere er det sandsynligt, at allerede bestilte leverancer kan blive annulleret. I alt 7,6 millioner tons amerikanske sojabønner venter på afskibning, og det er netop her, at der er en risiko for, at man fra Kinesisk hånd løber fra aftalen.

Sojabønner

Morgendagens Wasde rapport kan potentielt komme med en nedjustering af den amerikanske eksport af sojabønner. usda har dog historisk haft en tilbageholdende tilgang, og det kan sagtens betyde, at man afventer og ser markedet an, hen imod næste rapport.

Morgendagens wasde rapport afventes med stor spænding af markedet, da den vil give de første indikationer på forventningen til det kommende års produktion og udbytter. Det står klart, at det er et sted i mellem denne rapport og de udmeldinger der måtte komme fra Washington, at vi skal finde den kommende bevægelse i afgrøderne, specielt sojabønner. Markedsdeltagerne har dog lukket lidt ned i deres short positioner, for at positionere sig hen imod morgendagens udmeldinger.

Conab kommer med opdatering på den brasilianske produktion af sojabønner og majs, og der forventes en rekordstor produktion. Den rekordstore produktion er forårsaget af ekstraordinært høje udbytter, som følge af det mange beskriver som: næsten ideelle vejrforhold.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame