Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Halmens dag

Af MAN - 4. dec. 2018 KL. 10:00

Seminar om halmens anvendelse og muligheder i fremtiden.

Langt den største del af den halm, der anvendes uden for landbruget, går fortsat til afbrænding i varme- og kraftvarmeværker. Men der er bred enighed om, at man på længere sigt skal bort fra afbrænding og udnytte halm og anden biomasse til at fremstille produkter med højere værdi.

Danish Technological Institut, L&F, Danske Halmleverandører og Innovationsnetværket for biomasse Inbiom står bag halmens dag 6. december.

På seminaret stiller arrangørerne skarpt på mulighederne for anden anvendelse. Hvor langt er man med de nye teknologier, og er der andre biomasser, der er bedre egnede end halm. Ligeledes ser de på mulighederne for anvendelse af halm af dårligere kvalitet til f. eks. biogasproduktion.

I løbet af dagen er forskellige temaer og foredragsholdere på programmet. Anne-Christine Steenkjær Hastrup, Teknologisk Institut, vil tale om mulighederne for halm til plast, emballage, biokemisk byggesten. Hun spørger i sit oplæg: Hvor langt er vi? Er der nogen, der har succes?

Over middag går Povl Fritzner og Hans Otto Sørensen, Danske Halmleverandører, på scenen og fortæller om, hvordan landbruget forbedrer stabiliteten i halmleverancerne.

Tilmelding til seminaret om halm er nødvendig.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame