Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

GSM-baseret overvågning af tanke i landbruget

Af Rasmus Dalasgaard - 25. feb. 2011 KL. 11:44

System udviklet til tankovervågning i oliebranchen også velegnet til at overvåge landbrugets mange tanke - også gylletanke

Firmaet Cogétil Scandinavia ApS i Sdr. Onsild ved Hobro forhandler et GSM-baseret overvågningssystem, som er udviklet til oliebranchen, men som ifølge Søren Holmstrøm fra firmaet rummer mange fordele, som også landbruget kan få stort udbytte af.

- Systemet overvåger let diesel, smøreolie, spildolie, fyringsolie, AdBlue, gas, flydende gødning og gyllebeholdere - alt sammen med et enkelt login, siger Søren Holmstrøm.

Han forklarer, at firmaet tilbyder en dansk platform, hvor landmanden med et enkelt klik via sin pc og en almindelig internetbrowser kan tjekke niveauet på de forskellige produkter.

- Man kan ud over det aktuelle niveau i tankene se, hvor mange dage der er til tørløb, minimumsgrænser, historiske data, bestillingsforslag, advisering på service, kort over tankplaceringer med videre, fortæller han.

Ifølge Søren Holmstrøm er systemet unikt, fordi det er batteridrevet - med en batterilevetid på syv år - og dermed kræver det ikke dyre elektrikerregninger for at trække kabler til de forskellige tanke, og han fastslår, at systemet er 100 procent pålideligt og på verdensplan er solgt i 30.000 eksemplarer.

En standardsender kan tage op til tre tanke, og med en anden løsning kan der opstilles op til ti såkaldte slavesendere, som også er batteridrevne. Desuden understøttes også en strømforsyning fra det almindelige lysnet.

Han fremhæver også designet for at være robust og særdeles velegnet til opsætning både indendørs og udendørs.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame