Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Gødningskvaliteten skal være i orden

Af mod - 11. feb. 2017 KL. 16:02

Handelsvirksomheden BMG i Randers er hele tiden på jagt efter konkurrencedygtig gødning til danske landmænd hvor pris og kvalitet hænger sammen

BMG køber gødninger i hele Europa, Rusland og Kina og udfordrer de eksisterende gødningsaktører på både pris og kvalitet.

Det er afgørende, at landmændene kan stole på at indholdet i varen er som deklareret. Derfor kontrolleres gødningen ved anløb til dansk havn af uvildige kontrollører og analyseres efterfølgende på et anerkendt tysk laboratorium.

- Der findes mange kvaliteter af gødning på markedet. Vi har været omhyggelige med at finde de varer, der opfylder de kvalitetskrav danske landmænd har til gødninger der skal spredes på store spreddebredder, fortæller Søren Blach, BMG.

Til 36 meter spredebredde

- Vi bliver ofte spurgt om vores gødninger kan spredes på 36 meter. Inden for alle kategorier af NS, NPK, Kali og så videre har vi gødninger der kan spredes på 36 meter. Disse gødninger lever alle op til vores meget strenge kvalitetskrav til kornsstørrelsesfordeling og brudstyrke.

- Ved spredning på 36 meter er der flere vigtige parametre der skal opfyldes: høj gødningskvalitet, god gødningsspreder, gode vejrforhold og en dygtig traktorfører. Vi ser det som vores fornemmeste opgave i BMG at levere den høje gødningskvalitet i denne kæde, de øvrige ting overlader vi til de dygtige landmænd, fortsætter Søren Blach.

Kvalitet og konkurrence

Det er vigtigt og nødvendigt for danske landmænd at der kommer gødninger til Europa, der kan udfordre de etablerede gødningsproducenter. BMG opfordrer landmændene til at vælge gødning ud fra den fysiske kvalitet og ikke ud fra hvem der har produceret og markedsført varen.

- Vi synes det er spændende at medvirke til at danske landmænd får et større udvalg af gødning samt adgang til et mere konkurrencepræget marked, så vi er helt klar til at fortsætte jagten på nye kvalitetsprodukter til det danske marked, fortæller Søren Blach, BMG.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame