Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Få hjælp til minivådområder

Af ame - 11. okt. 2017 KL. 15:23

Landbrugsstyrelsen minder om, at du kan få hjælp og rådgivning om kvælstofredcerende tiltag, herunder minivådområder.

Husk, at du kan få gratis rådgivning om kollektive virkemidler, der reducerer kvælstof. Minivådområder er et af disse virkemidler, og du kan nu læse om de krav, Landbrugsstyrelsen stiller, hvis du vil anlægge et minivådområde under den nye tilskudsordning, der åbner 1. februar 2018. Det skriver styrelsen på sin hjemmeside.

Bekendtgørelsen for minivådområder har været i høring, og du kan nu læse om de krav, der er for ordningen, hvis du ønsker at ansøge om at etablere et åbent minivådområde. Du kan læse mere om, hvad et minivådområde er, hvor det er muligt at placere minivådområder og om de opdaterede krav på Landbrugstyrelsens hjemmeside.

Oplandskonsulenterne er klar

Oplandskonsulenterne er et team af konsulenter, der tilbyder gratis rådgivning om de kollektive virkemidler, der findes til reduktion af kvælstof. Som ansøger under minivådområdeordningen har du mulighed for at få gratis rådgivning til at lave et minivådområde på din bedrift, skriver Landbrugstyrelsen.

Specielt er det vigtigt, at du kontakter en oplandskonsulent, hvis du går og overvejer, om et minivådområde er noget for dig allerede i 2018. Oplandskonsulenterne yder rådgivning til, hvordan du korrekt placerer dit minivådområde i forhold til drænoplandet og hjælper også med udfyldelse af ansøgningsskema. Du skal være opmærksom på, at det er et krav på ordningen, at du har vedhæftet en erklæring fra en oplandskonsulent, der tilkendegiver, at du har placeret og dimensioneret dit minivådområde korrekt i forhold til drænoplandet, skriver styrelsen.

Du kan læse meget mere om oplandskonsulenterne og finde kontaktinformation på hjemmesiden www.oplandskonsulenterne.dk.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame