Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Få en gårdhave på Morsø

Af JOF - 8. mar. 2019 KL. 10:05

Morsø Landbrugsskole stiller kvit og frit en gårdhave til rådighed for de, der gerne vil have mulighed for at dyrke egne, økologiske afgrøder.

Morsø Landbrugsskole gentager succesen fra sidste år, hvor der blev tildelt 14 gårdhaver til private. Afdelingsleder Jonas Lundgren Bach Korsgaard fra Morsø Landbrugsskole håber på, at et tilsvarende - og gerne endnu større - antal gårdhaver kommer i spil i år, skriver Morsø Landbrugsskole i en pressemeddelelse.

- Vi var meget positivt overrasket over opbakningen sidste år, hvor vi for første gang stillede vores gårdhaver til rådighed for lokalbefolkningen. Og vi var ikke mindst glade for at se, at gårdhavebrugerne levede op til de forpligtelser, der følger med sådan en gårdhave. Vi stiller gårdhaver og haveredskaber til rådighed kvit og frit, men til gengæld kræver vi, at brugerne sørger for at holde egen gårdhave ren og høste afgrøderne til tiden - og det må man sige, at de levede op til sidste år. Haverne blev punktligt passet, fortæller Jonas Lundgren Bach Korsgaard.

Kun økologiske afgrøder

Når man får tildelt en gårdhave på Morsø Landbrugsskole, er jorden allerede blevet bearbejdet af skolens elever. Landbrugseleverne har således harvet og vendt jorden, og de har lagt kartofler og løg, så brugerne har lidt at starte på. Herefter er det op til gårdhave-brugerne selv at supplere med de specialafgrøder, de måtte ønske.

- Sidste år bestilte vi såsæd hjem til gårdhaverne, men vi fandt hurtigt ud af, at det var tidskrævende rent administrativt, idet brugerne ønskede vidt forskellige ting. Flere af brugerne ville faktisk hellere selv finde og bestille det, de skulle bruge, og det får de nu lov til i år. Eneste krav fra vores side er, at det skal være økologisk, da det jo er økologisk jordbrug, vi dyrker på al jorden herude, understreger Jonas Lundgren Bach Korsgaard i pressemeddelelsen.

Det er, som nævnt, allerede nu muligt at lægge billet ind på en af de attraktive gårdhaver via ansøgningsformularen på landbrugsskolens hjemmeside. Kartoflerne er allerede lagt til forspiring, og inden længe går eleverne i gang med at bearbejde jorden, så de står klar til overtagelse i løbet af april.

- Man kan ansøge om gårdhaverne frem til udgangen af marts, og umiddelbart herefter vil vi arrangere et opstartsmøde for dette års gårdhavebrugere, inden de får adgang til haverne. Vi satser på, at der igen i år vil være efterspørgsel på gårdhaverne, så endnu flere måske får lyst til at benytte sig af de faciliteter og rammer, vi som landbrugsskole stiller til rådighed. Vi vil så gerne udbrede ?fra-jord-til-bord-konceptet? - ikke blot til vores elever og kursister, men bestemt også til lokalområdet, slutter Jonas Lundgren Bach Korsgaard.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame