Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Ellemann i samråd om kvælstofudledning

Af MAN - 15. apr. 2019 KL. 10:55

Miljø- og fødevareudvalget har indkaldt Jakob Ellemann-Jensen i samråd om manglende resultater på kvælstofudledningsområdet.

Hvorfor er kvælstofudledningen ikke faldet? Sådan lyder spørgsmålet til ministeren.

Miljø- og Fødevareudvalget har kaldt miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) i samråd om, at kvælstofudledningen ikke er faldende, og at frivillige indsatser i Fødevare- og landbrugspakken ikke er gennemført.

Udvalget har bedt ministeren om at forholde sig til de seneste tal fra Novana, Det Nationale Overvågningsprogram for Vandmiljø og Natur, der viser, at kvælstofudledningen ikke er faldende, og at de frivillige kvælstofreducerende indsatser i Fødevare- og landbrugspakken ikke er realiseret.

Samtidig har udvalget bedt ministeren om at redegøre for, om han mener, der er behov for nye tiltag for at opnå det fald i kvælstofudledningen, som var målet med Fødevare- og Landbrugspakken. Endelig har udvalget bedt ministeren om at oplyse, om ministeren vurderer, at Danmark fortsat overholder EU's Vandramme-, Nitrat- og Habitatdirektiver.

Udvalget henvises til artiklen: Alvorlig" advarsel fra EU får eksperter til at slå alarm, bragt på berlingske.dk 5. marts 2019.

Spørgsmålene til ministeren er stillet af Simon Kollerup (S), Søren Egge Rasmussen (EL), Christian Poll (ALT), Ida Auken (RV) og Trine Torp (SF).

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame