Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Efterafgrøder uden (kål)brok

Af ame - 11. okt. 2017 KL. 09:41

Djursland Landboforening inviterer til temadag om nye efterafgrøder.

De første olieræddiker med kålbrok er blevet fundet, og det er en trussel mod rapsdyrkningen, skriver Djursland Landboforening i en pressemeddelelse.

Derfor skal nye efterafgrødearter ikke kun kunne opsamle næringsstoffer, men skal også kunne indgå i sædskiftet uden, at det giver problemer med sædskiftesygdomme, såsom kålbrok.

Foreningen inviterer derfor alle interesserede til møde i demomarken med nye efterafgrøder onsdag den 25. oktober klokken 10.00, hvor det er gratis at deltage, og hvor tilmelding ikke er nødvendig.

Nye efterafgrøder

På baggrund af problemer, er der anlagt et forsøg for at undersøge, om en række nye arter kan bruges til at opfylde kravene til efterafgrøder. I marken vil der blive set på de alternative efterafgrøder og taget en diskussion om de forskellige udforinger ved efterafgrøder, skriver Djursland Landboforening.

Forsøget med de alternative efterafgrøder er en del af en landsdækkende forsøgsserie under Seges. Til stede vil være chef for planteavl Carsten Kløcher og planteavlskonsulent Michael Erlang-Nielsen.

Klokken 13.00 gentages gennemgangen af de alternative efterafgrøder for alle der interesserer sig for økologi. Her diskuteres det, hvordan efterafgrøder kan udnyttes i det økologiske dyrkningssystem. Her vil økologikonsulent Henrik Østergaard Nielsen være til stede, skriver Djursland Landboforening.

Arrangementet afholdes ved Hovedvejen 34, 8586 Ørum Djurs.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame