Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

DN: Storbonde ødelægger yngleområde

Af kfp - 16. maj. 2018 KL. 09:16

Danmarks Naturfredningsforening anklager landmand på Siø for at genere fugle.

Der er spredt gylle og harvet på en mark på den lille ø Siø, der er Natura 2000-område og har status som EF Fuglebeskyttelsesområde. Det er gået ud over flere hundrede fugle og deres reder. Det mener Nis Rattenborg, der er formand for Danmarks Naturfredningsforening på Langeland. Det skriver Fyens Amts Avis.

At handelen blev gennemført sent i forhold til såningen af fodermajs, formilder ikke formanden, der mener, at harvningen og gylleudkørslen skulle være udført tidligere af hensyn til fuglene.

Ifølge formanden er det især gået ud over hættemåger og vibers reder og unger.

- Der var en mark med en koloni med 545 par rugende stormmåger og 245 par hættemåger. Viber, strandskader, rødben og klyder, ederfugle og sanglærker har også mistet deres reder. Siø er det sted, der har den største tæthed af ynglende vandfugle i det gamle Fyns Amts. Det er jo ikke til at holde ud, siger Nis Rattenborg til Fyens Amts Avis.

I kan leje det

Nis Rattenborg er fortørnet og mener ikke, at der kan være tale om en fejl, eftersom at landmanden, der købte øen i januar, burde vide, at fuglene er der, og at der derfor gælder særlige regler eftersom Dansk Ornitologisk Forening også har været i dialog med øejeren.

Øens ejer ønsker ikke at kommentere Nis Rattenborgs kritik, men har dog en enkelt kommentar.

- Jeg har ellers tilbudt, at de kan leje det hele. Det er tre-fire måneder siden. Så kan de selv bestemme. Men jeg har ikke lyst til at diskutere i pressen. De har deres holdninger, og jeg har mine. Jeg har også travlt med at dyrke mit landbrug, og jeg har ikke tid til at snakke med dig nu, siger han til Fyens Amts Avis.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame