Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

DLF-opkøb på den sydlige halvkugle godkendt

Af SSV - 23. apr. 2019 KL. 08:14

  • ww334625_1
  • ww334625_2

De newzealandske myndigheder har nu endelig godkendt, at DLF kan effektuere købet af PGG Wrightson Seeds (PGW Seeds), der er det førende frøselskab på den sydlige halvkugle med base i Christchurch, New Zealand.

Købsaftalen blev underskrevet tilbage i august 2018, og med de sidste myndighedsgodkendelser kan DLF nu effektuere købet, der styrker frøkoncernens position betydeligt på den sydlige halvkugle og gør den til den ubestridte globale markedsleder inden for frø til plæne og foder.

-Overtagelsen af PGW Seeds frøaktiviteter er et stort skridt fremad for DLF, siger adm. direktør Truels Damsgaard, der ser store perspektiver i købet i en pressemeddelelse.

-DLF er stærkt positioneret som markedsleder inden for frø til foder- og plænegræs på den nordlige halvkugle, og med PGW Seeds, der er markedsleder på den sydlige halvkugle, har vi skabt et perfekt match i den globale frøbranche.

-PGW Seeds profil passer strategisk særdeles godt til DLF - både i forhold til produkter og geografi. Med købet får vi forenet vores distributionsplatforme nord og syd for ækvator, og vores produkter komplementerer hinanden rigtigt godt.

DLF har i de seneste år været på en bemærkelsesværdig vækstrejse. Omsætningen i koncernen er gået fra omkring 3,5 mia. kr. i 2016/17 til 4,3 mia. kr. i 2017/18 og med fuld regnskabsmæssig effekt af PGW Seeds er forventningen at nå en omsætning på omkring 6,8 mia. kr. i 2019/20. Antallet af DLF-medarbejdere er nu ca. 1.350 og med de nye kolleger i PGW Seeds vil frøkoncernen komme tæt på 2.000 medarbejdere.

Bestyrelsesformand i DLF AmbA, Christian Høegh-Andersen ser handelen som en gevinst for ejerne, de danske frøavlere:

- Vores andelshavere i DLF har givet bestyrelsen og ledelsen en fantastisk god opbakning til købet, både på generalforsamlingen i oktober og til vores avlermøder i hele landet i december.

-Frøbranchen er en nicheforretning i landbruget, og den globale tilstedeværelse er en betingelse for, at vi ved hjælp af den nødvendige men også økonomisk tunge planteforædling og bioteknologi kan udvikle nye ressourceeffektive og klimatolerante plantesorter, der efterspørges rundt om i verden.

-Selv om det aktuelle køb er en betydelige investering for DLF, er bestyrelsen overbevist om, at købet vil sikre et stærkt globalt DLF, der med rod i andelsejet leverer et fornuftigt afkast til sine medlemmer.

PGG Wrightson Seeds producerer og afsætter frø af plænegræs og en række kløver- og græsarter samt korsblomstrede foderafgrøder og kornsorter til landbruget og har opnået en position som markedsleder inden for frø til grovfoder på den sydlige halvkugle. Frøvirksomheden har et veludviklet forsknings- og udviklingsprogram og har en stærk position til at udbygge og udvikle aktiviteterne på såvel eksisterende som nye markeder.

Virksomheden har knap 700 medarbejdere, heraf halvdelen i New Zealand og resten ligeligt fordelt mellem Australien og Sydamerika. PGG Wrightson Seeds omsætter årligt for omkring 2 mia. DKK.

DLF har gennem flere år investeret i frøaktiviteter på den sydlige halvkugle og har koncernselskaber i New Zealand, Uruguay, Argentina og Sydafrika. Med tilgangen af PGG Wrightson Seeds får frøkoncernen tilført en stærk forretningsenhed, der bidrager væsentligt til udbygningen af aktiviteterne på den sydlige halvkugle.

DLF en global frøkoncern ejet af 3.000 danske frøavlere. Frøkoncernen forædler, producerer og afsætter frø af græs, kløver og lucerne til landbruget samt frø til græsplæner. DLF har tilsvarende aktiviteter i sukker- og foderroer samt lægge- og spisekartofler og har desuden produktion af grøntsagsfrø.

DLF har omkring 1,350 medarbejdere ansat i 20 lande, hvoraf 12 pct. arbejder med forskning og udvikling. DLF har planteforædling i Danmark, Sverige, Holland, Frankrig, Storbritannien, New Zealand og USA samt forsøgsgårde i en række andre lande.

DLF afsætter frø til over 100 lande og omsatte i regnskabsåret 2017/18 for 4,325 mia. kr. med et resultat efter skat på 185 mio. kr.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame