Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

DLF i opkøb på den sydlige halvkugle

Af ame - 6. aug. 2018 KL. 10:00

DLF har underskrevet en købsaftale om overtagelse af PGG Wrightson Seeds, et frøselskab med base i New Zealand.

Frøselskabet DLF har underskrevet en købsaftale, der drejer sig om overtagelse af PGG Wrightson Seeds, et frøselskab på den sydlige halvkugle, med base i Christchurch, New Zealand. Købsaftalen ligger i forlængelse af DLFs strategiske målsætning om at udbygge sine aktiviteter på den sydlige halvkugle. Det skriver DLF i en pressemeddelelse.

Skal godkendes

Købet er betinget af myndighedernes godkendelse, og der forventes en tidshorisont på 6 måneder, før handelen er endelig.

- Overtagelsen af PGG Wrightson Seeds' frøaktiviteter er en unik mulighed for DLF, og ledelsen har længe drømt om dette opkøb, siger administrerende direktør Truels Damsgaard, der ser store perspektiver i købet.

Nord og syd

- DLF er stærkt positioneret som markedsleder inden for frø til foder- og plænegræs på den nordlige halvkugle, og med PGG Wrightson Seeds, der er markedsleder på den sydlige halvkugle, er vi nok det tætteste, man kan komme på et perfekt match i den globale frøbranche, siger Truels Damsgaard.

- Vores vurdering er, at PGG Wrightson Seeds profil passer strategisk særdeles godt til DLF - både i forhold til produkter og geografi. Med købet får vi forenet vores distributionsplatforme nord og syd for ækvator, og vores produkter komplementerer hinanden rigtigt godt, siger han.

Gevinst for frøavlere

Bestyrelsesformand i DLF AmbA, Christian Høegh-Andersen ser handelen som en gevinst for ejerne, de danske frøavlere:

- Frøbranchen er en niche inden for landbruget, og global tilstedeværelse er en forudsætning for, at vi som ejere opnår fuldt afkast af vores involvering. For at vi kan skabe de bedste produkter, er moderne planteforædling og bioteknologi en nødvendighed, og det kræver i stigende omfang betydelige ressourcer og en kritisk masse. Som ved tidligere opkøb er vi i bestyrelsen overbeviste om, at ledelsen vil sikre et fornuftigt afkast af den betydelige investering, siger Christian Høegh-Andersen.

Optimeret indtjening

Truels Damsgaard fremhæver yderligere ledelsen i PGG Wrightsons evne til at markedsføre og brande højværdiprodukter:

- Gennem de seneste 15 år har PGG Wrightson på meget stærk vis optimeret indtjeningen i New Zealand ved at udvikle og sælge de førende sorter til såvel mælke- som kødproducenter. Denne markedsposition har de taget videre til Australien og også flere lande i Sydamerika, siger han.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame