Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Danskere vil slå verdensrekorden i hvedeudbytte

Af mbl - 19. jul. 2017 KL. 10:29

Den nuværende rekord fra New Zealand skal overgåes i Danmark.

Et hold professionelle danske plantespecialister har sat sig for at slå verdensrekorden i hvedeudbytte. Den nuværende rekord er på 16,791 tons pr. hektar og er fra New Zealand. Holdet bag projektet har valgt at kalde forsøget for 'Projekt GWR 18'. GWR står for Guinness World Records og 18 står for årstal og udbyttemål.

For at en eventuel rekord skal være gyldig, skal den være tilmeldt til Guinness World Records (GWR). Arealet skal være på mindst otte hektar og vejning skal foretages på godkendt kontrolleret vægt. Projektet er tilmeldt GWR og kan således startes op i dette efterår.

Initiativtager og tovholder, Vagn Lundsteen, AgroBalance forklarer:

- At slå verdensrekorden kræver, at alle faktorer flasker sig. Der er kun en lille chance for at nå målet, men den chance forfølger vi. Vi har et af verdens bedste klimaer for hvededyrkning. Det har vi glemt gennem en generation af begrænsninger og mismod. Vi vil gerne bevise, at vi har forholdene og viden til at tage verdensrekorden.

Som at rejse til månen

- At slå verdensrekorden, er som at planlægge en tur til månen. Der er en lang række forhold, der er afhængige af hinanden for at nå målet. Og for at blive i månelandingstemaet, så kan vi ikke alle rejse til månen. Men vi har alle draget nytte af de erfaringer, opfindelser og opdagelser, der blev gjort undervejs til målet, siger Vagn Lundsteen, direktør i AgroBalance.

Hemmelighedskræmmeri

- Projektet er besluttet. Vi er tilmeldt Guinness World Records. Logo er tegnet. Placering er besluttet. Holdet er sammensat. Strategien er lavet. Men vi kan ikke på nuværende tidspunkt offentliggøre mere om projektet, siger Vagn Lundsteen

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame