Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Byganalyse-apparat bliver klar til høsten i år

Af ame - 10. jul. 2018 KL. 15:21

Nyt byganalyse-apparat fra Foss Analytical er klar til høsten i år. Apparatet er udviklet i samarbejde med Dakofo og Seges.

Avanceret kamerateknologi tager over fra det trænede øje i den kommende høst, når helt ny teknologi bliver introduceret i kornlaboratorier over hele landet. Det sker med det nye EyeFoss-analyseapparat, som bruger avanceret kamerateknologi til at øge hastigheden og kapaciteten betragteligt i forhold til i dag. Det skriver Foss Analytical i en pressemeddelelse.

EyeFoss er udviklet af Foss Analytical A/S i samarbejde med den danske kornbrancheorganisation, Dakofo, og Seges.

Tager billede af hver kerne

EyeFoss tager et digitalbillede af hver kerne separat og vil mere end tidoble antallet af kerner, der analyseres i en enkelt kornprøve, og dermed mindskes den statistiske usikkerhed i forhold til de hidtidige, manuelle analysemetoder. EyeFoss skal i første omgang bruges til analyser af byg.

EyeFoss vil kunne anvendes til at vurdere flere vigtige parametre i kornprøver, herunder bestemmelse af fremmede arter som for eksempel hvede i bygprøver. Analyseapparaterne vil desuden supportere, styrke og effektivisere analyser til bestemmelse af afskallede kerner i byg, som mange landmænd havde fokus på i høst 2017.

Skal skabe ny branchestandard

I mere end 25 år har kornbranchen baseret kornanalyser på NIT Netværket. Mens NIT'en kan måle biokemiske parametre som protein, vand og stivelse, har man hidtil manglet en teknologi, der kan benyttes til andre typer kvalitetsparametre i korn.

- Dakofo og Foss indledte i 2017 et strategisk samarbejdsprojekt for at modne EyeFoss-teknologien med henblik på at implementere analysekonceptet i et dansk EyeFoss Netværk i kornbranchen. EyeFoss Netværket vil supplere det eksisterende NIT Netværk, som vi anvender i dag. Det betyder, at vi nu har en hurtig og automatiseret teknologi, som kan anvendes af branchens virksomheder, siger direktør i Dakofo, Asbjørn Børsting.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame