Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Brug GPS-værktøj til at finde problemer i majsmarken

Af ame - 7. sep. 2017 KL. 09:01

Benchmark værktøj kan med satelitdata give dig overblik over tilstanden i majsmarken - lyder det fra Seges.

Majsen er en del steder blevet relativ høj, og det kan være svært at danne sig et overblik over markernes ensartethed og udbytteniveau. Satellitdata kan bidrage med nyttig viden, skriver Seges og kommer med beskrivelse på deres hjemmeside af, hvordan værktøjet Biomasse Benchmark kan bruges til at identificere og få fokus på problemområder i majsmarken - og øge motivationen til at gøre noget ved dem.

Biomasse Benchmark er et værktøj, der viser den gennemsnitlige biomasse sammenholdt med biomassen for alle marker med samme afgrøde indenfor 10 km. Værktøjet ligger på en ny IT-platform ved navn CropManager, der på sigt kan rumme alle de digitale data fra bedriften, skriver Seges.

Tanken bag

Tanken i Biomasse Benchmark er, at man får et samlet overblik over biomassen pr. mark, og her få et sammenligningstal for samme afgrøde indenfor 10 km.

På en kortfunktion i Biomasse Benchmark værktøjet er det muligt at se udviklingen i biomasse over tid for hver enkelt mark. Afgrøderne vises i forskellig farve, så man for eksempel hurtigt kan se alle sine majs-marker, skriver Seges.

Har man en mark, der viser en gennemsnitlig lav biomasse, kan der være grund til at undersøge årsagen til dette. Der kan også være 'pletter' i marken der kræver nærmere undersøgelser.

Årsagen

Der kan være flere forklaringer på lav biomasse eller uens vækst på marken. Det kan være fordi hele marken er bagefter i vækst, fordi den er sent sået, eller at det er speciel kold jord, men det kan også skyldes, at der er områder i marken, hvor væksten er dårlig.

Årsagen kan for eksempel være, at der har stået vand i lavninger, at etableringen af afgrøden har været dårlig på bakketoppene eller mangelfuld ukrudtsbekæmpelse. Det kan man måske ikke gøre noget ved her og nu, men det kan øge motivationen for at få det dræn fikset eller øget fokus på ukrudtsbekæmpelsen.

Kort sagt kan man bruge Biomasse Benchmark til at identificere og få fokus på problemområder - og øge motivationen til at gøre noget ved dem, skriver Seges.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame