Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Biologisk svampemiddel godkendt

Af JOF - 10. apr. 2019 KL. 11:45

Som det første biologiske middel er Serenade Aso nu godkendt til kartofler, korn og raps.

Serenade Aso er nu godkendt til brug i de store landbrugsafgrøder, hvor midlet har vist sig at kunne sikre bedre kvalitet og højere udbytte, skriver Bayer i en pressemeddelelse.

Serenade Aso er et biologisk middel, som kan anvendes i økologisk produktion. I konventionel produktion anbefales det at anvende Serenade Aso i et bekæmpelsesprogram med andre godkendte svampemidler, derfor er Serenade oplagt i integreret plantebeskyttelse (IPM).

Serenade Aso består af den unikke bakteriestamme: Bacillus amyloliquefaciens QST 713 (tidl. B. Subtilis). Serenade Aso adskiller sig fra andre bakterieprodukter ved, at den danner nogle helt specifikke lipopeptider i et bestemt forhold, som har effekt over for forskellige svampesygdomme. Derudover koloniserer Serenade Aso også rødder og knolde.

I kartofler anvendes Serenade Aso som en bejdsning i forbindelse med lægning, hvor bakterierne gror omkring roden og laver en beskyttende film. På denne måde beskytter Serenade Aso kartoffelplanten under knolddannelsen og sikrer et merudbytte, forbedret skindkvalitet og bedre størrelsessortering. Serenade Aso kan desuden forbygge reduktion af stivelsesindholdet. Det er selve kombinationen af en hurtig rodkolonisering og indholdet af de specifikke lipopeptider, som gør, at Serenade Aso undertrykker svampesygdomme i jorden, beskytter kartoffelskindet, giver højere udbytter og en bedre sortering, skriver Bayer i pressemeddelelsen.

Anvendelse i korn

Serenade Aso er godkendt til brug i alle kornsorter og skal anvendes forebyggende mod bladsygdomme i korn. Den bedste virkning opnås ved at holde korte intervaller mellem Serenade Aso behandlinger og eventuelle behandlinger med andre fungicider. I korn og raps anvendes Serenade som sprøjtemiddel mod forskellige svampesygdomme som for eksempel meldug, gråskimmel, rust og bladplet. Midlet anvendes forebyggende som en del af en svampestrategi, når der er risiko for et angreb og virker på planternes blade og blomster ved at aktivstofferne ødelægger skadevolderens cellemembran.

Brugen af Serenade Aso er fleksibel, fordi produktet kan anvendes både tidligt og tættere på høst end konventionelle produkter, da Serenade Aso ikke har nogen behandlingsfrist.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame