Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Bayer indgår samarbejde med dansk virksomhed

Af mbl - 4. jan. 2017 KL. 09:41

Et nyt forskningssamarbejde skal være med til at udvikle nye løsninger til overvågning af insekter og nyttedyr i landbruget.

Bayer og danske FaunaPhotonics har indgået et treårigt forskningssamarbejde om at udvikle nye sensorløsninger til forbedret overvågning af såvel insektskadedyr som nyttedyr i landbruget. Effektiv bekæmpelse af insektskadedyr, der samtidig skåner nyttedyr og bestøvere, er en af de største udfordringer for landmænd i hele verden. Evnen til systematisk og effektivt at registrere og identificere insektpopulationer er nøglen til bedre integreret skadedyrsbekæmpelse og bygger på nøjagtigheden i overvågningsteknikkerne.

- Et samarbejde med en ekstern partner som FaunaPhotonics giver os indsigt i nye innovationer og teknologier, som vil hjælpe os med at fremme vores aktiviteter inden for Digital Farming, siger Marion McPherson, administrerende direktør for Bayer A/S og Bayers Crop Science division i Norden.

- Nye sensorløsninger kan levere data direkte til vores Digital Farming software og vil gøre det muligt for landmændene at træffe hurtigere og bedre beslutninger i forhold til en mere målrettet anvendelse af plantebeskyttelsesmidler. At vide hvad der foregår i marken gør landmandens liv lettere, sikrer høsten, øger udbyttet og beskytter bestøvere.

- Samarbejdet med Bayer betyder, at FaunaPhotonics kan arbejde videre med vigtig sensorteknologi inden for insektovervågningsområdet, tilføjer Frederik Taarnhøj, CEO og medstifter af FaunaPhotonics.

- Det forventes, at den nye teknologi vil udfylde hullerne i vores viden om insektpopulationer, hvilket fører til forbedringer i insektkontrol og en mere bæredygtig fødevareproduktion.

Instrument i marken

Skadedyr forårsager betydelige afgrødetab, og skadedyrsbekæmpelse har altid været betragtet som en vanskelig udfordring. Det skyldes især, at man ikke kan kontrollere nøjagtigt, hvordan skadedyrspopulationer udvikler sig i marken. Indtil nu har overvågningsteknikkerne været baseret på manuelle teknikker, hvor landmanden skal sætte fælder op og tjekke disse, og som ikke egner sig til automatisering. Desuden er det både tidskrævende og dyrt for den enkelte landmand at monitorere markerne manuelt. Specielt i større landbrug. Derefter skal landmanden også finde ud af hvilken type insekticid, han skal bruge.

Målet for den nye sensorteknologi er, at man har et instrument, man kan stille op i marken, som måler på insekter, så landmanden slipper for at sætte fælder op og tage ud at besøge dem og skrive ned og så videre.

Det hele er automatiseret og optager hvilke insekter der er på hvilket tidspunkt og hvilken lokation. Det hele bliver lagret i instrumentets database, og så er ambitionen, at der kan udveksles information med Bayers softwaresystem. Programmet til landmænd har det formål, at landmænd kan forbedre deres landbrugsdrift ved bedre information og bedre beslutningstagen omkring f.eks. skadedyrsbekæmpelse.

Bayer og FaunaPhotonics er overbeviste om, at samarbejdet om at udvikle en sensorbaseret digital løsning, som sikrer effektiv og præcis overvågning af insekter herunder prognoser vil være en stor fordel for landmænd over hele verden. Samarbejdet har titlen "Agronomic pest mitigation & non-target effects mitigation strategies using in-field light detection and ranging (LIDAR) based aerial-fauna detection."

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame