Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Bæredygtige fødevareprojekter får mere end 100 millioner kroner

Af esu - 7. dec. 2017 KL. 07:37

To nye bioraffineringsprojekter er blandt de 17 projekter, som til sammen modtager mere end 100 millioner kroner i tilskud fra GUDP.

To nye bioraffineringsprojekter, som skal bane vejen for store klimagevinster i landbruget, er blandt de 17 projekter over hele landet, som til sammen modtager mere end 100 millioner kroner i tilskud fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram.

Det skriver Miljøstyrelsen på deres hjemmeside.

Græs kan gennem bioraffinering blive til protein, som kan bruges til både foder og fødevarer.

Fiskechips, droner til præcisionslandbrug og ikke mindst to nye bioraffineringsprojekter får nu mere end 100 millioner kroner i støtte fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP).

Projekterne kommer fra mange steder i hele landet, herunder Aalborg, Hanstholm, Aarhus, Skærbæk, Thyborøn, Nibe, Skælskør, Holstebro, Nykøbing Falster, Jammerbugt, Tjele og Vejle.

To pilotanlæg til grøn bioraffinering

To af de støttede projekter er anlæg, der skal raffinere grøn biomasse. Her bliver f.eks. græs produceret til foder og fødevarer. Græs og andre flerårige afgrøder har et markant lavere klimaftryk end produktion af majs og korn.

- Det er fantastisk, at vi nu kan sætte gang i to projekter, der vil accelerere bioraffinering i Danmark. Nu får Danmark den største og mest avancerede demonstrationsplatform indenfor grøn bioraffinering i Europa. Det vil give de bedste forudsætninger for at få mest værdi ud af at bioraffinere græs - lige fra marken til de endelige højværdi produkter til både mennesker og dyr, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Bioraffinering kan være med til at løse de miljø- og klimaudfordringer, som vi står over for. Det er allerede slået fast flere gange af regeringens Advisory Board for Cirkulær Økonomi, det Nationale Bioøkonomipanel samt Det Økologiske Erhvervsteam.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame