Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Århus vokser med 550 hektar mere skov

Af MAN - 3. dec. 2018 KL. 17:00

Miljø- og Fødevareministeriet og Århus Vand indgår nyt samarbejde og udvider med stort naturområde.

Der skal vokse mere skov i og omkring Aarhus. Det er Miljø- og Fødevareministeriet, Aarhus Kommune og Aarhus Vand enige om. Derfor har de indgået en ny og ambitiøs samarbejdsaftale, som skal beskytte vigtige grundvandsressourcer og sikre mere bynær skov til aarhusianerne.

Konkret sikrer aftalen, at Aarhus får det største sammenhængende naturområde i byens historie fra Geding Skov i nord til Brabrandsøen og Årslev Engsø i syd. Det sker, når Solbjerg, True og Geding Skov kan vokse med cirka 550 hektar tilsammen, svarende til 1.100 fodboldbaner. Aftalen sikrer desuden, at grundvandet i disse områder beskyttes.

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen, rådmand Bünyamin Simsek og direktør for Aarhus Vand Lars Schrøder underskriver i dag den nye samarbejdsaftale i Geding Skov.

- Den nye samarbejdsaftale sender Aarhus direkte ind i den grønne superliga. Vi giver aarhusianerne meget mere natur tættere på deres hjem, hvor de kan løbe, gå, cykle eller bare tage et pusterum fra storbylivet. Det tal kan stige til nye højder, når vi tør være så visionære, som vi er i den aftale, vi underskriver i dag, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Grundvand under pres

De nye skove er placeret, så den er med til at beskytte grundvandet og derfor kan sikre rent drikkevand til borgerne i Aarhus i fremtiden. Direktør i Aarhus Vand Lars Schrøder glæder sig over den nye aftale.

- Grundvandet i Aarhus er under pres på grund af forurening, særligt af sprøjtegifte. Derfor er det en meget vigtig aftale, der nu er indgået. Det er en fremtidssikring af vores drikkevand i et område, hvor vi årligt indvinder 4 millioner kubikmeter grundvand. Dermed er vi et vigtigt skridt nærmere vores mål om at beskytte grundvandsressourcen i hele kommunen. Samtidigt er skovrejsning den grundvandsbeskyttelse, som giver den største samfundsøkonomiske gevinst, siger Lars Schrøder.

Alle arealopkøb er baseret på frivillige aftaler med lodsejere inden for projektområdet. Forventningen er, at der kan komme flere opkøb i Geding og True Skov, så skovene fremover kan blive op til ca. 1000 hektar. Heraf er der rejst skov på ca. 620 hektar.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame