Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Agrovi sætter fokus på sund jord

Af JOF - 10. okt. 2018 KL. 09:00

Den 25. oktober inviterer Agrovi til en faglig og pløjefri temadag, hvor der er fokus på fremtidens jord.

Agrovi inviterer landmænd til temadag den 25. oktober i Fjenneslev. I en pressemeddelelse oplyser Agrovi, at den kommende temadag ?Sund jord for fremtiden? omhandler vejen til en sund og frugtbar jord.

Dagen vil byde på viden og inspiration fra marken og maskinhuset, som efterfølgende vil kunne bruges på deltagernes egen bedrift.

Ifølge ledende planteavlskonsulent, Hans Henrik Fredsted, skal vi være meget bedre til at drage omsorg for vores jord, hvis vi vil bevare dyrkningssikkerheden og forudsætningen for en høj fødevareproduktion i fremtiden. Derfor har Agrovi i år valgt at sætte fokus på netop dette emne. Hans Henrik Fredsted forklarer, at der især på planteavlsbedrifter ses en tendens til mangel på organisk materiale, som bevirker at jorden er sværere at bearbejde, ligesom der ses både erosion og tilslemning.

- Med vores temadag vil vi gerne give viden og inspiration til, hvordan vi forebygger denne udvikling. Ved at justere på vores sædvanlige dyrkningspraksis kan vi forbedre jordens sundhed og dyrkningspotentialet, uden at vi går på kompromis med udbytte, økonomi og bæredygtighed. Vi ved allerede at pløjefri dyrkning og efterafgrøder har en stor positiv effekt på jordstruktur og tilgængelighed af næringsstoffer, men der er flere muligheder, som vi gerne vil vise frem på vores temadag, fortæller Hans Henrik Fredsted.

Temadag med mange emner

Temadagen vil have forskellige emner med blandt andet Companion Crops, der er en ny måde at dyrke afgrøder på, forskellige blandinger af efterafgrøder, rodudvikling, jordstruktur og såteknik. Ifølge Agrovi har mange landbrugsarealer i en årrække fået fjernet halm og har ikke fået andet organisk materiale tilbage i jorden. Derfor vil deltagerne på temadagen kunne få tips og trick til, hvordan man som planteavler kan føde sin jord med organisk stof, og hvad de forskellige muligheder kan tilbyde af næringsstoffer til gengæld. Dagen afsluttes med et indlæg af den engelske landmand David Walston, som ud fra egne erfaringer med direkte såning og Companion Crops på 800 hektar vil bidrage med nytænkning og inspiration. Indlægget vil blive oversat til dansk.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame