Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

300 landmænd diskuterer øko med Merrild

Af kfp - 13. jun. 2018 KL. 16:22

Martin Merrild og 300 landmænd har diskuteret økologi på sommermøder.

Mere end 300 landmænd har gennem de seneste uger debatteret økologi i krydsfeltet mellem politik og faglighed på økologiske sommermøder afholdt af økologisektionen hos Landbrug & Fødevarer. Senest blev der afholdt et velbesøgt møde hos økologisk planteavler Per Bundgaard fra Vadum. Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Landbrug & Fødevarers formand, Martin Merrild, og Hans Erik Jørgensen, der er formand for Økologisektionen hos Landbrug & Fødevarer, åbnede forleden den politiske debat ved at tage temperaturen på økologien i erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer. Martin Merrild ser økologien som ét af landbrugets mange ben at stå på.

- Der er enorme muligheder for økologi. Vi skal imødekomme dét, forbrugerne gerne vil have. Samtidig skal vi have fokus på at have en produktion, vi kan tjene penge på og gerne blive ved med tjene penge på, sagde Martin Merrild på mødet mandag aften.

Væk med støtte

Martin Merrild synes, at anerkendelse og troværdighed er to vigtige ting for økologien:

- Vi har i Danmark et unikt sammenhold i vores erhverv. Vi lytter og støtter op om hinanden, og lader os inspirere af hinanden uanset produktionsform. Derudover har vi det røde Ø-mærke (det statskontrollerede økologimærke, red.), som er et fantastisk brand, der skaber stor troværdighed om de økologiske fødevarer, sagde Martin Merrild endvidere.

Brian Fruergaard-Roed, der er økologisk mælkeproduktion fra Nørager, åbnede debatten med at udfordre Martin Merrild på den fremtidige europæiske landbrugspolitik:

- Hvorfor ikke indse, at landbrugsstøtten skal udfases ? også inden for økologien? Det vil give respekt i omverdenen, og vi vil hurtigt finde en ny balance i økonomien, sagde Brian Fruergaard.

Martin Merrild er i princippet enig med Brian Fruergaard, men ser det dog ikke som en realistisk mulighed:

- Jeg kan sagtens holde en flammende tale for, hvordan og hvorfor vi skal liberalisere verdenen. Men realpolitisk kommer det ikke til at ske. Der er ikke stemning for det i Europa, og hvis vi ikke har en fælles landbrugspolitik med fælles støtteregler, vil mange lande lave nationale støtteordninger, der vil virke stærkt konkurrenceforvridende, sagde Martin Merrild.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame