Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

1,8 milloner ton roer forarbejdet på 83 dage

Af mod - 29. dec. 2015 KL. 10:54

Den sidste danske roe er netop blevet snittet på Nordic Sugars sukkerfabrikker i Nakskov og Nykøbing. Fabrikkerne, som har kørt døgnet rundt i 83 dage, har forarbejdet omkring 1,8 millioner tons roer.

Roernes vækstperiode i Danmark har været præget af skiftende vejrforhold med megen regn og køligere temperaturer end normalt.

Der kom dog lidt højere temperaturer i august, hvilket satte gang i sukkerroetilvæksten. Det resulterede i en høj roehøst pr. hektar, hvilket, i kombination med et højt sukkerindhold, gav et sukkerudbytte pr. hektar svarende til 13,1 tons sukker pr. hektar (femårigt gennemsnit på 13,0 tons/ha).

- Samlet set har vi haft en meget god kampagne på de danske fabrikker med en stabil og jævn produktion takket være vores engagerede medarbejdere. Vi oplevede desværre nogle vanskeligheder i Nakskov i starten af kampagnen, men da disse var løst, kom vi hurtigt op på fuld kapacitet, fortæller Jesper Thomassen, Administrerende Direktør for Nordic Sugar A/S, og fortsætter:

- Som planlagt var produktionssæsonen kortere end normalt, hvilket mindskede sukkerproduktionen, men levede fuldt ud op til vores forventninger og planer. I Nykøbing nåede vi endda rekordresultater for sukkerproduktion pr. dag.

Sukkerproduktionskampagnen er nu slut på fabrikkerne i Danmark, Polen, Litauen, Sverige og Finland. Nordzucker forventer at have afsluttet 2015/16 produktionsperioden på alle de 13 sukkerfabrikker i starten af januar 2016.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame