Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

1000 landmænd vil omlægge til økologi

Af kfp - 13. jun. 2018 KL. 09:34

Mere end 1000 landmænd har søgt støtte til at omlægge til økologi.

1000 danske landmænd har i år ansøgt om at omlægge et område, der svarer til størrelsen på Mors, til økologi viser tal fra Miljø- og Fødevareministeriet.

- Økologien buldrer lige nu af sted i Danmark, og danske butikker og supermarkeder har verdensrekord i salg af økologi. Jeg er glad for, at så mange landmænd har lyst til at følge med og omlægge til økologi. Det vil betyde et øget salg af dansk økologi i udlandet til gavn for Danmark og dansk velfærd, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

I alt har danske landmænd søgt om økologisk arealstøtte til de nye arealer for 283 mio. kr. i 2018.

Opgjort i areal er der i forårets ansøgningsrunde søgt økologisk arealstøtte til omkring 36.500 hektar. Selvom der er afsat midler til 33.600 hektar økologisk omlægning eller udvidelse i 2018, vil alle landmænd, der er berettiget til at få tilskuddet, få det. Det skriver Miljø- og Fødevareministeriet.

Ikke uden problemer

I Landbrug & Fødevarer er man positive over for udviklingen, men der er stadig udfordringer, mener formand for økologi-sketionen, Han Erik Jørgensen.

- Den største udfordring ved at øge den økologiske planteproduktion er ikke kun markederne, men noget rent biologisk. Økologiske planteproducenter må ikke bruge kunstgødning og er i dag afhængige af at få tilført husdyrgødning fra konventionelle landbrugsbedrifter. En del af de nye økologiske planteproducenter har gårde i Østdanmark, hvor husdyrgødning er en knap faktor, som man risikerer at skulle hente langvejs fra. Der skal eksperimenteres med sædskifter og særlige afgrødetyper for at nedbringe afhængigheden af konventionel husdyrgødning, siger Hans Erik Jørgensen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame